Animalele de companie au un efect terapeutic si ne pot ajuta sa ne relaxam atunci cand suntem stresati

Animalele de companie au un efect terapeutic si ne pot ajuta sa ne relaxam atunci cand suntem stresati

Psihologii sustin ca animalele de companie incurajeaza socializarea, insa cel mai important lucuru este ca ne ofera iubire iubire neconditionata. Care sunt beneficiile animalelor de companie: -Animalele de companie ne ajuta sa ne schimbam stilul de viata.

acum 74 luni (24 Sep 2017)

Psihologii sustin ca animalele de companie incurajeaza socializarea, insa cel mai important lucuru este ca ne ofera iubire iubire neconditionata. "Animalele de companie au un efect terapeutic pentru ca putem sa le atingem, iar acest lucru cu siguranta ne ajuta sa ne calmam atunci cand suntem stresati. Joaca cu animalele de companie creste nivelul de serotonina si dopamina care calmeaza si relaxeaza, dar si poate scade nivelul de trigliceride si colesterol?. Trebuie sa stim ca grija pentru animalele de companie ne ajuta sa traim mai mult", a spus Alina Voicu, psiholog.

Care sunt beneficiile animalelor de companie:

-Animalele de companie ne ajuta sa ne schimbam stilul de viata.

-In momentul in care alegem sa ne cumparam un animal de companie trebuie sa tinem cont ca are nevoie de miscare.

-Animalele de companie ne ajuta la ameliorarea anxietatii, dar si la cresterea increderii si stimei de sine. Jocul este intotdeauna un mod de comunicare intre copil si animal, iar astfel vom observa ca cei mici sunt mult mai deschisi si vor putea sa isi exprime mult mai usor temerile", a mai precizat Alina Voicu, psiholog. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro