Animale urate si bizare. Cum arata pestele gelatinos, una dintre cele mai inestetice creaturi ale Terrei

Animale urate si bizare. Cum arata pestele gelatinos, una dintre cele mai inestetice creaturi ale Terrei

Cartita cu nas stelat Pe langa aspectul dizgratios, mamiferul semiacvatic are si cel mai bizar nas din regnul animal: unul compus din 22 de mici tentacule roz pozitionate in forma de stea, care nu indeplineste functia de organ olfactiv, ci de mai degraba de organ tactil.

acum 79 luni (10 Dec 2017)

Nu toate animalele sunt la fel de dragalase asemeni ursului panda ori extravagante precum paunul; De fapt, aspectul sau nu reprezinta altceva decat o adaptare la mediul dificil de viata in care vietuieste, masa gelatinoasa ce il compune permitandu-i sa pluteasca prin apa fara prea mare efort, dar si sa se deplaseze la distanta mica de fundul oceanului.

Desi nu este comestibil, aceste peste ciudat este pe cale de disparitie, din cauza pescuitului intensiv cu ajutorul plaselor si al navoadelor. Spre deosebire de sobolanul obisnuit, a carui durata medie de viata este de 2-3 ani, aceasta vietate poate atinge varsta de 30 de ani. Nu doar longevitatea il transforma intr-o creatura fascinanta, ci si faptul ca nu simte durerea, poate supravietui fara oxigen timp de 20 de minute si imunitatea la cancer.

Facocerul

Cunoscut si sub numele de "porcul cu negi" sau "porcul alergator", aceasta specie de mistret este raspandit in toata Africa sub-sahariana. Maniferul are o infatisare infricosatoare din cauza celor patru protuberante din zona capului, asemanatoare unor negi, cu rol de aparare.

Cartita cu nas stelat

Pe langa aspectul dizgratios, mamiferul semiacvatic are si cel mai bizar nas din regnul animal: unul compus din 22 de mici tentacule roz pozitionate in forma de stea, care nu indeplineste functia de organ olfactiv, ci de mai degraba de organ tactil.

Aye-aye

Creatura ce seamana cu un gremlin este o specie de mamifer lemurian ce traieste in Madagascar si care iese in evidenta prin trasaturile sale neobisnuite, precum un deget foarte lung si flexibil cu care bate in coaja copacilor, face gauri si extrage larvele pentru a se hrani cu ele. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro