ANI solicita din nou revocarea din functie a parlamentarilor Stefan Stoica si Daniel Akos Mora

ANI solicita din nou revocarea din functie a parlamentarilor Stefan Stoica si Daniel Akos Mora

ANI atrage atentia Parlamentului, intr-un comunicat de presa remis Agerpres, ca au trecut noua luni de la emiterea de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotararilor judecatoresti, definitive si irevocabile, perioada in care nu s-au aplicat sanctiunile disciplinare, prevazute de lege, si anume revocarea din functie a celor doi membri ai Parlamentului.

acum 67 luni (17 Sep 2014)

ANI atrage atentia Parlamentului, intr-un comunicat de presa remis Agerpres, ca au trecut noua luni de la emiterea de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotararilor judecatoresti, definitive si irevocabile, perioada in care nu s-au aplicat sanctiunile disciplinare, prevazute de lege, si anume revocarea din functie a celor doi membri ai Parlamentului. (3) din Legea nr.176/ 2010, "(3) Neaplicarea sanctiunii disciplinare sau neconstatarea incetarii functiei publice, dupa caz, atunci cand actul de constatare a ramas definitiv, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei, daca fapta nu constituie infractiune". 287 din Noul Cod Penal, refuzul de a pune in aplicare hotararile judecatoresti constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Ultimul raport al Comisiei Europene, in ceea ce priveste Mecanismul de Cooperare si Verificare pentru Romania, mentiona faptul ca "Parlamentul nu a aplicat rapoartele ANI, chiar si atunci cand erau confirmate de hotarari definitive ale instantelor". ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro