ANI pune presiune pe parlamentarii-juristi: Sunt pasibili de amenda sau chiar inchisoare

"Neaplicarea deciziilor definitive si irevocabile emise de instantele de judecata genereaza consecinte deosebit de grave si submineaza increderea cetatenilor in sistemul de justitie si in statul de drept", mai arata conducerea ANI.

acum 86 luni (24 Sep 2014)

Prin doua scrisori trimise presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului, Valeriu Zgonea si, respectiv, Calin Popescu Tariceanu, conducerea Agentiei Nationale de Integritate incearca sa puna presiune pe alesii care tergiverseaza in continuare solutionarea cazurilor parlamentarilor incompatibili Stefan Stoica (PDL) si Akos-Daniel Mora (PNL).

In plus, cum in ambele Comisii juridice s-a decis, marti, amanarea luarii unei decizii, sub pretextul audierii lui Stoica si Mora, ANI cere lui Zgonea si Tariceanu "copia procesului verbal de sedinta din care sa rezulte membrii participanti", precum si modul in care acestia au votat marti.

Reamintim ca senatorul PNL Akos-Daniel Mora a primit decizie definitiva de incompatibilitate de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pe 24 septembrie 2013 (decizia nr.

ANI atrage, din nou, atentia senatorilor si deputatilor ca, potrivit legii, neaplicarea sanctiunii disciplinare sau neconstatarea incetarii functiei publice "constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei, daca fapta nu constituie infractiune". Reprezentantii ANI invoca, totodata, noul Cod Penal, care stabileste ca refuzul de a pune in aplicare hotararile judecatoresti constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. "Neaplicarea deciziilor definitive si irevocabile emise de instantele de judecata genereaza consecinte deosebit de grave si submineaza increderea cetatenilor in sistemul de justitie si in statul de drept", mai arata conducerea ANI. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro