ANI ataca Senatul

ANI ataca Senatul

(...) In situatia in care un potential conflict de interese este detectat, agentia va emite un avertisment care va fi transmis intr-un timp foarte scurt sefului autoritatii contractante pentru a lua masurile necesare, fie este eliminata persoana respectiva, care genereaza conflictul de interese din cadrul comisiei de licitatii, fie este eliminata chiar compania care genereaza acest conflict de interese", a explicat Silviu Popa.

acum 78 luni (19 Jul 2016)

Agentia Nationala de Integritate se plange ca Parlamentul tergiverseaza implementarea sistemului informatic Prevent, sistem care va analiza toate procedurile de achizitie publica din Romania. Din pacate, partea a doua a mecanismului, legea facuta cu ajutorul colegilor de la Ministerul Justitiei, inca treneaza in Parlament, dupa un ping-pong foarte interesant intre forurile de conducere si comisiile de specialitate din cadrul Senatului", a spus Silviu Popa, secretar general al Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

"Nu este un sistem sanctionatoriu, pentru ca foarte multa lume, mai ales din zona decidentilor politici, (...) este speriata de acest sistem, ce va face, va intra ANI, va vedea, ne va trimite la Parchet, nu. Este un sistem eminamente de preventie, un sistem ajutator, un sistem care va ajuta pe toata lumea, autoritati contractante, institutii de combatere si prevenire a coruptiei, mediul de afaceri s.a.m.d. Anual, conform unor studii, acest volum al achizitiilor publice este de 15 miliarde de euro si ne vom uita dupa aparitia unui potential conflict de interese. (...) In situatia in care un potential conflict de interese este detectat, agentia va emite un avertisment care va fi transmis intr-un timp foarte scurt sefului autoritatii contractante pentru a lua masurile necesare, fie este eliminata persoana respectiva, care genereaza conflictul de interese din cadrul comisiei de licitatii, fie este eliminata chiar compania care genereaza acest conflict de interese", a explicat Silviu Popa. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro