"Angry Birds", de la jocurile video, pe marile ecran

De aceea, am mentinut elementele pe care fanii jocului le cunosteau si le indrageau - pasarile furioase care nu pot zbura, dar au puteri speciale, porcusorii verzi care le fura ouale cu un fel de prastie - dar dincolo de aceste elemente, noi am reusit sa cream o poveste originala". Mari actori de comedie, Jason Sudeikis, Josh Gad, Maya Rudolph, Danny McBride, Keegan-Michael Key sau Kate McKinnon, au fost capabili sa vina cu idei comice grozave, care au conferit jocului lor o tenta de naturalete si au dat viata personajelor animate pe care le interpretau. Dar nimeni nu l-a vazut de ani de zile, iar unele dintre pasari au inceput sa se indoiasca de faptul ca ar exista cu adevarat. Muzica si animatia Starul de muzica country, Blake Shelton, nu numai ca a scris si a interpretat cantecul original al filmului, "Friends", dar are si un rol de mica intindere in film, acela al lui Earl, un porcusor cowboy. Blake Shelton recunoaste ca atunci cand a fost abordat pentru a compune cantecul, el a fost incantat de perspectiva de a scrie muzica de film, lucru pe care nu l-a mai incercat niciodata. Spre deosebire de jocul video, renumit pentru personajele schematice si decorurile simple, realizatorii filmului vroiau ca personajele si locul unde se desfasoara actiunea sa fie bogate in detalii si demne de un film artistic.

acum 94 luni (19 Apr 2016)

Unul dintre cele mai faimoase jocuri video - Angry Birds - a fost descarcat de peste trei miliarde de ori. Acum, acesta ajunge pe marele ecran, iar spectatorii vor afla in sfarsit cum si-au dobandit aceste pasari renumele de "furioase".

Niste porcusori verzi invadasera insula dorind sa fure ouale pasarilor ne-zburatoare - iar pasarile, pe buna dreptate, innebunisera de furie.

In comedia animata 3D "The Angry Birds Movie" vom afla in sfarsit de ce sunt asa de furioase celebrele pasari. Dar atunci cand insula e invadata de porcusori verzi misteriosi, acesti trei ciudati sunt singurii care pot sa-si dea seama de intentiile ascunse ale invadatorilor.

Lucrand alaturi de echipa Rovio, realizatorii filmului au dezvoltat ideile de baza ale jocului. "Intrebarea pe care o pune Rovio tot timpul e: "de ce sunt pasarile asa de furioase?" A fost o oportunitate incredibila de a crea mitologia universului de care apartin pasarile furioase. Miliarde de oameni au dezvoltat o relatie personala cu jocul video, dar nu se cunostea povestea care dusese la razboiul dintre pasari si porcusori. De aceea, terenul nostru de joaca era complet liber, ca si cum am fi pornit-o de la zero, cu o idee originala. De aceea, am mentinut elementele pe care fanii jocului le cunosteau si le indrageau - pasarile furioase care nu pot zbura, dar au puteri speciale, porcusorii verzi care le fura ouale cu un fel de prastie - dar dincolo de aceste elemente, noi am reusit sa cream o poveste originala".

De fapt, Clay Kaytis, care este regizorul filmului, alaturi de Fergal Reilly, sustine ca asteptarile fanilor jocului vor fi depasite. "Oamenii presupun ca stiu ce va contine filmul pentru ca au jucat si stiu jocul", afirma el, "dar adevarul e ca noi am creat ceva ce-i va surprinde pe oameni cand vor vedea filmul. In calitate de realizatori ai acestui film putem spune ca am creat un film la care noi insine ne-am duce sa-l vedem cu placere". "Red este cu siguranta o pasare furioa... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro