Angela Merkel si-a exprimat sustinerea pentru reformele Uniunii Europene propuse de Emmanuel Macron

Angela Merkel si-a exprimat sustinerea pentru reformele Uniunii Europene propuse de Emmanuel Macron

Chiar daca unele rezerve au fost exprimate, sustinerea pentru politicile de reforma a zonei euro enuntate de catre noul presedinte al Frantei, reprezinta un semn ca Berlinul este nerabdator in a repara relatiile cu Parisul, relatii ce se racisera in timpul mandatului lui Francois Hollande. Sustinand ca spera ca aceste negocieri se vor desfasura intr-un "spirit bun", ea a subliniat ca aceste negocieri "nu sunt doar despre iesirea Marii Britanii din Uniune, tara cu care vrem sa ramanem prieteni si cu care vrem sa avem un parteneriat bun, dar ele sunt si despre Uniunea Europeana".

acum 41 luni (21 Jun 2017)

Chiar daca unele rezerve au fost exprimate, sustinerea pentru politicile de reforma a zonei euro enuntate de catre noul presedinte al Frantei, reprezinta un semn ca Berlinul este nerabdator in a repara relatiile cu Parisul, relatii ce se racisera in timpul mandatului lui Francois Hollande. Insa cancelarul Germaniei, Angel Merkel, a subliniat faptul ca Uniunea Europeana poate inainta "doar daca conditiile sunt oportune si daca noi nu ne concentram in zonele gresite", si daca un buget comun va fi "folosit pentru scopurile potrivite". "Putem considera ideea unui buget al zonei euro daca este clar ca prin aceasta intarim structura economiei Europei si investim in lucruri oportune", a declarat Angela Merkel in cadrul unei conferinte cu oamenii de afaceri germani la Berlin. Rezervele exprimate de Angela Merkel reflecta o suspiciune in Germania cum ca o intarire a relatiilor europene sub conducerea Frantei ar putea conduce la o serie de obligatii pentru contribuabilii germani in a finanta datoriile comune europene. In ultima perioada, la nivelul liderilor europeni, o serie de politicieni influenti au indemnat blocul comunitar sa foloseasca sansele oferite de victoria electorala a lui Emmanuel Macron impreuna cu redresarea economica a continentului pentru implementarea reformelor necesare. Criza economica din 2008 si criza datoriilor din Uniunea Europeana ce a urmat a dus la un nivel extrem de ridicat al somajului si reduceri de cheltuieli importante in sectoarele publice in majoritatea tarilor din zona euro.

La randul ei, Angela Merkel a sustinut ca Germania trebuie sa faca eforturi pentru a deveni mult mai independenta, date fiind incertitudinile unui context international in care Marea Britanie paraseste Uniunea Europeana si America lui Trump pare mai putin interesata de ordinea internationala. Se pare ca fosta alianta Franco-Germana, ce in trecut a reprezentat motorul politic al Uniunii, este readusa la viata, in parte si de decizia Marii Britanii de a parasi uniu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro