Angela Merkel ar putea candida pentru al patrulea mandat de cancelar german. Testul la care va fi supusa va fi decisiv

Angela Merkel ar putea candida pentru al patrulea mandat de cancelar german. Testul la care va fi supusa va fi decisiv

Un membru de rang inalt din partidul sau a spus insa ca Merkel nu vede o alternativa realista pentru functia de presedinte al crestin-democratilor (CDU), un rol pe care Merkel il ocupa in prezent si care ar putea fi ocupat de catre candidatul preferat al partidului pentru functia de cancelar. Critici legate de politica granitelor deschise Cu toate ca Merkel este vazuta ca fiind unul dintre cei mai de succes cancelari de dupa unificarea Germaniei, popularitatea sa a scazut odata cu decizia ei de anul trecut de a permite acceptarea a sute de mii de migranti in tara.

acum 86 luni (18 Oct 2016)

Merkel ocupa fotoliul de cancelar german inca din anul 2005.

Un membru de rang inalt din partidul sau a spus insa ca Merkel nu vede o alternativa realista pentru functia de presedinte al crestin-democratilor (CDU), un rol pe care Merkel il ocupa in prezent si care ar putea fi ocupat de catre candidatul preferat al partidului pentru functia de cancelar.

Intr-un interviu acordat ziarului Tagesspiegel duminica, Tauber a subliniat opinia lui Merkel ca o persoana ar trebui sa umple atat rolul de presedinte al partidului, cat si cel de cancelar.

Membrul CDU Annegret Kramp-Karrenbauer, care este si premier al statului Saarland, a declarat despre votul pentru scaun de partid ca "va fi un singur candidat de sex feminin", adaugand ca partidul va alege acel candidat cu o mare majoritate.

Critici legate de politica granitelor deschise

Cu toate ca Merkel este vazuta ca fiind unul dintre cei mai de succes cancelari de dupa unificarea Germaniei, popularitatea sa a scazut odata cu decizia ei de anul trecut de a permite acceptarea a sute de mii de migranti in tara.

Dupa aproape 11 ani in functia de cancelar german, candidatura lui Merkel este prinsa intr-un moment delicat, dupa ce o furtuna de critici asupra politicii ei a apararii granitelor deschise si o autoritate contestata de un electorat agitat au facut ca ratingurile sale in sondaje sa scada si au provocat si o ruptura in partid asupra problemei refugiatilor. Un sondaj realizat de Infratest si publicat pe 6 octombrie a aratat insa ca 54 la suta dintre germani au fost multumiti de munca lui Merkel, cu 9 puncte mai mult comparativ cu luna septembrie. Reprezentantii partidului de guvernare din Bavaria Uniunea Crestin-Sociala (CSU) au declarat ca vor sustine propriul candidat pentru functia de cancelar daca Merkel continua sa refuze stabilirea unei cote de refugiati de 200.000 pe an.

In cazul in care Merkel si gu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro