Angajatii APIA din tara, la protest, in Piata Victoriei. Lider: "Sunt angajati cu salarii mai mari, iar lor nu le vor scadea salariile"

Angajatii APIA din tara, la protest, in Piata Victoriei. Lider:

Dupa aproape doua saptamani de proteste in agentiile din tara, si o pichetare, saptamana trecuta, a sediului Ministerului Agriculturii, functionarii APIA vin miercuri, 29 noiembrie 2017, in fata Guvernului, intr-o noua incercare de a-i convinge pe guvernanti ca salariile pe care le incaseaza sunt doar decente, nu nesimtite.

acum 58 luni (29 Nov 2017)

Dupa aproape doua saptamani de proteste in agentiile din tara, si o pichetare, saptamana trecuta, a sediului Ministerului Agriculturii, functionarii APIA vin miercuri, 29 noiembrie 2017, in fata Guvernului, intr-o noua incercare de a-i convinge pe guvernanti ca salariile pe care le incaseaza sunt doar decente, nu nesimtite. Deocamdata fac parte din categoria de angajati despre care premierul Mihai Tudose spunea nu cu mult timp in urma ca au salarii foarte mari si ca e normal sa inregistreze scaderi.

Liderul Federatiei Sindicatelor APIA, Octavian Mateescu, spune, in schimb, ca functionarii pe care ii reprezinta tocmai asta cer, de fapt, tratament egal. E vorba de angajatii AFIR, de angajatii din minister, de cei care lucreaza cu fonduri europene, pentru ca la ei ne raportam. Asta cerem, nimic mai mult, sa beneficiem de acelasi tratament", a spus Mateescu, reamintind ca principala solicitare a angajatilor APIA din structurile judetene a fost aceea de a fi trecuti pe grila de salarizare a structurii centrale a APIA.

Aproximativ 1.000 de sindicalisti vor fi prezenti la protestul de astazi, anuntat in intervalul 10,00 - 15,00, in functie de rezultat - sindicalistii vor o discutie chiar cu primul ministru - hotarandu-se si parcursul pentru zilele urmatoare. Cum de la 1 decembrie este programata inceperea unei noi serii de plati in agricultura, nu este exclus ca printr-o nota de serviciu sa fie chemati la lucru pe 1 Decembrie, desi este zi libera.

In prima zi de proteste, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a venit la Slatina sa se asigure ca sindicalistii se vor linisti si i-a indemnat sa munceasca. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro