Andrei Plesu: Sunt perplex ca un personaj atat de nelalocul lui ca Victor Ponta a putut sa joace un rol in politica romaneasca

Andrei Plesu: Sunt perplex ca un personaj atat de nelalocul lui ca Victor Ponta a putut sa joace un rol in politica romaneasca

In aceeasi nota de ironie, fostul prim-ministru a amintit ca teza de doctorat pe care a sustinut-o a primit un verdict de neplagiat, in 2012: "Va multumesc din inima dragi politruci!"...Si de azi ma ocup sa imi fac o noua teza de doctorat cu tema - that will be fun!!!",si-a incheiat Victor Ponta mesajul, publicat pe contul de Facebook.

acum 89 luni (30 Jun 2016)

Faptul ca a fost nevoie de atita tapaj pentru a se ajunge la o constatare de ordinul evidentei arata ca traim, pe mai multe planuri, intr-o dezordine cronica. Domnul Ponta a avut o ocazie in plus sa se faca de ras cu declaratii de tipul >, ceea ce arata nivelul lui universitar si intelectual.

Victor Ponta a comentat, cu sarcasm, decizia luata, joi, de Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) de a-i retrage titlul de doctor, stabilind ca teza de doctorat a acestuia este un plagiat, anuntand ca, astfel, "tehnocratii au rezolvat principala problema a tarii". Fostul prim-ministru aminteste ca aceeasi teza a primit, in 2012, de la Comisia de atunci, verdictul de neplagiat. In aceeasi nota de ironie, fostul prim-ministru a amintit ca teza de doctorat pe care a sustinut-o a primit un verdict de neplagiat, in 2012: "Va multumesc din inima dragi politruci!"...Si de azi ma ocup sa imi fac o noua teza de doctorat cu tema - that will be fun!!!",si-a incheiat Victor Ponta mesajul, publicat pe contul de Facebook.

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a stabilit ca Victor Ponta a plagiat in lucrarea de doctorat si a dispus retragerea titlului de doctor acordat fostului premier.

Comisia de stiinte juridice a CNATDCU a propus retragerea titlului de doctor acordat lui Victor Ponta, dupa ce comisia de lucru formata din trei persoane a analizat dosarul privind acuzatiile de plagiat in cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta. Propunerea Comisiei de stiinte juridice a fost supusa la vot si aprobata de Consiliu General al CNATDCU, Victor Ponta putand contesta rezultatul in termen de 14 zile.

In 18 iunie 2012, revista Nature scria, in editia online: "Premierul Victor Ponta a fost acuzat ca a copiat largi sectiuni ale tezei de doctorat in drept din 2003, fara a cita sursele bibliografice corespunzatoare"

Intr-o prima faza, CNATD... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro