Andrei Plesu: "Marie-France Ionesco a facut un fel de nevroza, ea crede ca e Eugen Ionescu" (VIDEO)

Andrei Plesu:

Andrei Plesu: "Marie-France Ionesco a suferit un fel de nevroza" Ionesco trebuie ortografiat in franceza In contractele pe care le facea in anul centenarului cu teatrele din Romania, Marie-France Ionesco, acum in varsta de 71 de ani, pretindea ca numele tatalui ei sa fie ortografiat pe afise si in caietele program in limba franceza, Eugene Ionesco, si in niciun caz in limba romana.

acum 109 luni (9 Mar 2015)

Pe langa actorii Ion Caramitru, Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Oana Pellea, Alexandru Arsinel si Stela Popescu, in multimea numeroasa s-au mai aflat si criticul de arta Razvan Theodorescu, coregrafa Adina Cezar si scriitorul Andrei Plesu. Acesta din urma, in calitate de amfitrion al expozitiei, a fost destul de rezervat, precizand ca n-a mai vorbit la un vernisaj de vreo 25 de ani.

"Incurca toate lucrurile"

Nu la fel de rezervat a fost Andrei Plesu atunci cand a atins subiectul artistilor care ne-au parasit, facand referire la Ion Alin Gheorghiu, de lucrarile caruia se ocupa sotia acestuia Anamaria Smighelschi, care este, conform lui Andrei Plesu "nu numai priceputa, ci si energica". Pot sa dau, cu toate riscurile, si un exemplu: Marie-France Ionesco a facut un fel de nevroza, ea e crede ca e Eugen Ionescu. Si asta incurca complet toate lucrurile de cate ori e vorba de o prezenta a lui Ionescu in mediul romanesc", a declarat Plesu, spre amuzamentul audientei numeroase.

Ion Caramitru, Andrei Plesu, Vladimir Setran si Anamaria Smighelschi FOTO: Florin Ghioca

In 2009, la sarbatorirea centenarului nasterii marelui dramaturg, Marie France-Ionesco (71 de ani) a refuzat recunoasterea tatalui ei drept autor de origine romana, "ceea ce nu este, din moment ce piesele sale sunt scrise in franceza si traduse in romana", dupa cum a sustinut la acea vreme mostenitoarea drepturilor de autor ale lui Ionesco. Andrei Plesu: "Marie-France Ionesco a suferit un fel de nevroza"

Ionesco trebuie ortografiat in franceza

In contractele pe care le facea in anul centenarului cu teatrele din Romania, Marie-France Ionesco, acum in varsta de 71 de ani, pretindea ca numele tatalui ei sa fie ortografiat pe afise si in caietele program in limba franceza, Eugene Ionesco, si in niciun caz in limba romana.

Marie-France Ionesco a declarat atunci in presa: "Eugene Ionesco e jucat in Romania in continuare, asa cum e jucat si i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro