Andrei Plesu il desfiinteaza pe Liviu Dragnea. Scriitorul spune ca liderul PSD, smecherul "de vocatie", este mai periculos decat Victor Ponta

"O stingacie de ordin "tehnic" a fost si prima conferinta de presa organizata de PSD, dupa nominalizarea dlui Sorin Grindeanu. Ii va trebui un mare efort ca sa se emancipeze de sub tutela "sefului", sa atenueze cit de cit betia victoriei caruia "omul de la partid" nu i-a rezistat si sa guverneze in nume propriu.

acum 53 luni (3 Jan 2017)

Scriitorul Andrei Plesu trece in revista, intr-o postare pe blogul sau, episoadele politice romanesti care au marcat ultimele zile ale anului 2016, facand portretul celor mai importanti lideri politici care s-au remarcat in gestionarea acestor situatii. Scriitorul analizeaza, la sange, prestatia politica a sefului Partidului Social Democrat, afirmand ca stangaciile de care a dat dovada il fac mai periculos decat fostul premier Victor Ponta.

Plesu afirma ca presedintele Camerei Deputatilor incearca, prin toate mijloacele posibile, sa atraga atentia asupra faptului ca de acum inainte "el va face jocurile".

"O stingacie de ordin "tehnic" a fost si prima conferinta de presa organizata de PSD, dupa nominalizarea dlui Sorin Grindeanu. Am constatat de mai mult timp ca dl Liviu Dragnea e mai periculos decit Victor Ponta. La Ponta, toate defectele (destul de banale, de altfel) sint la vedere. Smecherul adevarat, smecherul "de vocatie" nu lasa sa se vada atit de limpede ca e smecher. Se da oblu, dincolo de orice calcule obscure, de intrigi si ambitii ascunse. Vrea, ca la conferinta de presa amintita, sa ne transmita un mesaj de genul: "Atentie! Eu, nu baietelul asta care se gudura, la ordin, pe linga mine!"

Ii va trebui un mare efort ca sa se emancipeze de sub tutela "sefului", sa atenueze cit de cit betia victoriei caruia "omul de la partid" nu i-a rezistat si sa guverneze in nume propriu. Stiu, din experienta, ca vanitatea sfirseste prin a te prosti, prin a te micsora, prin a te te face vulnerabil. (Si apropo, nu e comic sa aflam ca "programul de guvernare" al PSD e, "inca" strain nominalizatului? Noi credeam, naivi, ca e un program avut in minte, in lupta electorala, pina si de ultimul membru PSD din fundul tarii. Se pare ca nu-l stie cu adevarat decit dl Dragnea. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro