Andrei Nastase, noul primar al Chisinaului: Nu avem ce negocia cu Plahotniuc, o persoana care a uzurpat puterea in stat

Andrei Nastase, noul primar al Chisinaului: Nu avem ce negocia cu Plahotniuc, o persoana care a uzurpat puterea in stat

> Deutsche Welle a realizat un interviu cu Andrei Nastase despre relatia cu puterea, despre actiunile pe care urmeaza sa le intreprinda in calitate de primar, dar si ca politician in perspectiva alegerilor parlamentare din toamna acestui an. Este foarte important ca locuitorii municipiului si ai suburbiilor nu s-au lasat manipulati de sondajele promovate cu insistenta in spatiul public si au votat, atat in primul, cat si in al doilea tur, conform propriei constiinte si in baza propriilor optiuni. A treia directie de activitate va viza o politica de crestere a acumularii resurselor financiare in bugetul municipal, inclusiv identificarea resurselor financiare interne si externe pentru realizarea proiectelor de infrastructura. As vrea sa fiu foarte clar: coruptii, indiferent de functii si rang, de apartenenta lor politica sau de alta natura, vor fi eliminati din administratie. DW: - Pavel Lucescu, unul dintre cei doi strategi de campanie care v-au asistat, spune intr-un comentariu pe newsweek.ro ca "Basescu a folosit practic unionismul ca pe o carpa de sters imaginea regimului mafiot" in aceasta campanie. In calitate de lider al unui partid de opozitie, chiar in perioada protestelor am facut eforturi sustinute pentru a consolida societatea in jurul unor idei care pot coagula orice societate: eliberarea din captivitatea oligarhica a institutiilor statului, crearea unui stat de drept, crearea unui stat functional care sa apere interesele tuturor cetatenilor.

acum 32 luni (8 Jun 2018)

>

Deutsche Welle a realizat un interviu cu Andrei Nastase despre relatia cu puterea, despre actiunile pe care urmeaza sa le intreprinda in calitate de primar, dar si ca politician in perspectiva alegerilor parlamentare din toamna acestui an.

DW: - Domnule Nastase, ati invins la alegeri desi sondajele aratau ca nici nu veti accede in turul doi.

Andrei Nastase: - N-as vrea sa incepem aceasta discutie cu criticarea sondajelor si explicarea discrepantei dintre "rezultatele" sondajelor si rezultatele votului. In acelasi timp, este axiomatic faptul ca democratia nu se realizeaza prin sondaje, ci prin exercitarea dreptului la vot, unicul instrument care exprima vointa reala a alegatorilor, iar cetatenii nostri au demonstrat acest lucru. Este foarte important ca locuitorii municipiului si ai suburbiilor nu s-au lasat manipulati de sondajele promovate cu insistenta in spatiul public si au votat, atat in primul, cat si in al doilea tur, conform propriei constiinte si in baza propriilor optiuni. Este un lucru imbucurator ca alegatorii au avut o preferinta de vot clara, care a fost rezultatul unor decizii proprii ale oamenilor.

Personal, percep votul cetatenilor ca pe o mare responsabilitate si sunt extrem de recunoscator locuitorilor Chisinaului si ai suburbiilor pentru increderea acordata. Aceasta incredere ma obliga sa nu dezamagesc oamenii si sa fiu la inaltimea asteptarilor.

DW: - PPDA si PAS au denuntat in repetate randuri captivitatea statului - faptul ca Vlad Plahotniuc si-a subordonat toate institutiile, in special cele de drept. Credeti ca victoria dumneavoastra ii convine lui Plahotniuc sau, totusi, institutiile statului nu sunt chiar atat de capturate? Felul in care s-a desfasurat campania electorala nu i-a lasat mari sanse lui Plahotniuc de a distorsiona rezultatele alegerilor. Gratie efortului echipei noastre, datorita sprijinului partenerilor nostri, in special Maiei Sandu, echipei PAS si echipei PLDM care au... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro