Andrei Gavrilov, exceptionalul pianist rus, revine la Ateneul Roman si la Sala Thalia

Festivalul Serile Lipatti se deschide in editia 2015 sub denumirea de Lipatti Evenings, reprezentand un proiect in sine, care presupune o serie de concerte, recitaluri si masterclass-uri, sustinute mai ales de interpreti norvegieni, dar si de alti mari interpreti ai lumii. Biletele pentru concertele de la Bucuresti pot fi procurate de la Casa de bilete a Ateneului Roman, telefon 021 315 68 75 si de pe site-urile www.bilet www.bilete.ro, www.eventim.ro, iar biletele pentru concertul de la Sala Thalia din Sibiu pot fi cumparate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Sibiu, telefon 0269/206508. Prin concertele de inalta tinuta propuse de Serile Lipatti 2015-2016 (Lipatti Evenings), Asociatia Art a la carte ofera publicului romanesc posibilitatea de a cunoaste mari interpreti ai lumii, in mod special arta interpretativa a Europei de Nord si, totodata, introduce in viata muzicala a Norvegiei si Islandei nume de prestigiu ale artei interpretative romanesti, toate sub egida covarsitoarei personalitati a lui Dinu Lipatti.

acum 63 luni (24 Mar 2015)

Festivalul Serile Lipatti se deschide in editia 2015 sub denumirea de Lipatti Evenings, reprezentand un proiect in sine, care presupune o serie de concerte, recitaluri si masterclass-uri, sustinute mai ales de interpreti norvegieni, dar si de alti mari interpreti ai lumii. In acelasi timp, Lipatti Evenings, prin prezenta unor muzicieni romani de seama, va fi gazduit de festivalul Valdres Sommersymfoni din Norvegia si de Icelandic Chamber Music Festival.

In aceasta primavara, invitatul de onoare al Serilor Lipatti 2015 (Lipatti Evenings) de la Ateneul Roman este pianistul rus Andrei Gavrilov.

Prezenta marelui pianist rus in Serile Lipatti se va incheia in 7 mai (ora 19), la Sala Thalia din Sibiu, prin sustinerea concertului de Rahmaninov, impreuna cu Filarmonica de Stat din Sibiu si dirijorul Gabriel Bebeselea.

Partenerii evenimentelor din 30 aprilie, 1 si 7 mai sunt Filarmonica George Enescu din Bucuresti si Filarmonica de Stat din Sibiu.

Concertul de la Sibiu va fi precedat de o scurta introducere a muzicologului Saviana Diamandi.

Biletele pentru concertele de la Bucuresti pot fi procurate de la Casa de bilete a Ateneului Roman, telefon 021 315 68 75 si de pe site-urile www.bilet www.bilete.ro, www.eventim.ro, iar biletele pentru concertul de la Sala Thalia din Sibiu pot fi cumparate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Sibiu, telefon 0269/206508.

Prin concertele de inalta tinuta propuse de Serile Lipatti 2015-2016 (Lipatti Evenings), Asociatia Art a la carte ofera publicului romanesc posibilitatea de a cunoaste mari interpreti ai lumii, in mod special arta interpretativa a Europei de Nord si, totodata, introduce in viata muzicala a Norvegiei si Islandei nume de prestigiu ale artei interpretative romanesti, toate sub egida covarsitoarei personalitati a lui Dinu Lipatti.

Sectiunea internationala a Serilor Lipatti 2015-2016, denumita Lipatti Evenings, se constituie intr-un proiect al programulu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro