Andreea Vasiliu picteaza ca sa fie mereu tanara

Andreea Vasiliu picteaza ca sa fie mereu tanara

stART in arta Bursele stART este un program national de sustinere a tinerilor talentati la muzica, pictura si desen, initiat de compania Provident in parteneriat cu Asociatia Scoala de Valori si cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale. Cu ajutorul bursei, Andreea si-a castigat, pentru o vreme, sentimentul de independenta financiara: nu mai trebuia sa le ceara zilnic bani parintilor pentru naveta pe care o facea de acasa spre liceul din Fierbanti-Targ si si-a cumparat materiale de desen la care nici nu visa: sevalet, creioane, acuarele - ce mai, trusa completa pe care trebuie sa o aiba un artist profesionist.

acum 45 luni (8 Jul 2016)

"Mergeam pentru ca trebuia", spune Andreea, care nu era pe atunci foarte constienta de talentul ei. Acum, are 18 ani, peste 300 de lucrari vandute - in general portrete -, iar maine-poimaine, urmeaza sa dea examenul de admitere la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti. Desena masini si caricaturi "destul de reusite", spune Andreea, dar, dupa o vreme, nu si-a mai ascutit creioanele. Sora ei, insa, a urmat o facultate de profil si a devenit izvorul sau permanent de inspiratie.

Inspirata de fratele si de sora ei

Asa a inceput Andreea sa deseneze: urmand exemplul "artistilor" din familie. Mai tarziu, profesorii de la scoala i-au remarcat talentul si-i testau imaginatia si indemanarea, trimitand-o la tot felul de concursuri importante. De acolo se intorcea cu diplome si cu premii care o implineau. In clasa a IX-a, a reusit cea mai mare performanta a ei de pana atunci: premiul I la un concurs de desen pe judet.

Au urmat orele pe care le petrecea suplimentar dupa scoala ca sa mai deseneze, primele cadouri hand-made - picturi facute de ea prietenilor -, primii bani castigati din portrete vandute. S-a imprietenit cu o noua colega de clasa, si ea pasionata de desen, despre care spune ca a contribuit foarte mult in dezvoltarea ei. Ea m-a inspirat foarte mult", spune Andreea, care, desi n-a urmat niciun curs de perfectionare, a fost mereu deschisa sa invete de la oamenii buni din jurul ei. stART in arta

Bursele stART este un program national de sustinere a tinerilor talentati la muzica, pictura si desen, initiat de compania Provident in parteneriat cu Asociatia Scoala de Valori si cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale. Cu ajutorul acestor burse, tinerii talentati cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani isi pot achizitiona materialele, instrumentele si echipamentele necesare pregatirii, pot participa la concursuri nationale si internationale, la expozitii si concerte... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro