Andreea Raicu, despre depresie si relatiile de iubire: "Mi-a fost teama ca o sa mor, ca o sa fiu impinsa sa fac lucrul asta"

Andreea Raicu, despre depresie si relatiile de iubire:

Daca nu ne dau energie si nu ne bucura atat de tare, inseamna ca nu mai sunt lucrurile pe care trebuie sa le facem. Este foarte greu sa accepti ca esti in depresie pentru ca, de multe ori, depresia este privita ca ceva de care ar trebui sa ne fie rusine. Imi era frica de faptul ca o sa mor, ca o sa fiu impinsa sa fac lucrul asta Persoanele care se confrunta cu depresia au ganduri sinucigase. Dar imi era frica de faptul ca o sa mor, ca o sa fiu impinsa sa fac lucrul asta. I-a spus mamei ca nu o sa se aleaga nimic de mine si ca toata viata va trebui sa existe cineva care sa aiba grija de mine, pentru ca eu nu o sa fiu in stare.

acum 27 luni (15 May 2018)

Am ajuns la Andreea Raicu acasa cu 20 de minute mai devreme decat era programat interviul. Am parcat masina si inainte sa coboram ne-am trezit ca cineva dintr-o alta masina ne face semn ca suntem pe locul nepotrivit. Si imi pierd motivatia si energia atunci cand fac lucruri care nu-mi plac si nu ma reprezinta. Cand lucrurile sunt complicate si necesita foarte mult efort, inseamna ca nu sunt lucrurile potrivite noua. Daca nu ne dau energie si nu ne bucura atat de tare, inseamna ca nu mai sunt lucrurile pe care trebuie sa le facem.

Am fost dezamagita toata viata de oameni

Ai avut perioade in care ai simtit ca nu esti suficient de buna? Pentru a-mi recupera energia am nevoie sa fac lucrurile care ma incarca, sa am resurse. Atunci cand imi pierd echilibrul, pierd si capacitatea de a fi constienta si incep sa-mi pun tot felul de semne de intrebare.

Am temeri, dar in momentul in care apar devin constienta ca sunt doar niste proiectii pe care mintea mea le-a creat in functie de niste experiente ale trecutului.

Ai postat de curand un articol pe care l-ai denimit "De ce sunt oamenii rai". Ai fost dezamagita de multe ori de oameni? Oamenii nu fac lucruri ca sa ne raneasca, ci pentru ca asa stiu ei sa le faca. In momentul in care ajungi sa ai echilibrul necesar, constientizezi ca actiunile fiecarui om spun ceva despre el, nu despre tine. Cred ca oamenii care nu pot oferi dragoste, grija sau atentie nu stiu ce inseamna pentru ca nu le-au primit. Pastila de motivatie cu Andreea Raicu

Intr-o perioada din viata ta, nici tu nu ai stiut sa te iubesti. De fiecare data cand sustin conferinte sau cursuri nu vorbesc despre calitati si defecte, pentru ca ele sunt doar din perspective noastra. Sunt lucruri care ne plac si lucruri care nu ne plac la noi. Avem tendinta de a ne biciui la fiecare greseala, ne tratam foarte urat si niciodata nu suntem multumiti de lucrurile pe care le avem... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro