Andreea Nica, tanara care a renuntat la religia sa dupa ce a inteles ca juramantul de castitate inseamna numai rusine

Andreea Nica, tanara care a renuntat la religia sa dupa ce a inteles ca juramantul de castitate inseamna numai rusine

Andreea Nica avea 16 ani cand a facut un juramant de castitate impreuna cu iubitul ei de 19 ani. Insa Andreea in considera acum, privind retrospectiv, ca erau, mai degraba, "Baietii Puritatii", chiar daca la 16 ani i s-a parut un gest romantic sa primeasca de la primul baiat cu care s-a intalnit un inel care reprezenta promisunea catre Dumnezeu ca nu vor face sex si ca isi vor pastra virginitatea. Dar ma indoiam de modul in care puneam problema pentru ca acest fel de a rationa era in contradictie cu credintele mele religioase, ceea ce ar fi insemnat sa ma indoiesc de ceea ce eram", explica Andreea. Fetele, la randul lor, se confesau femeilor-mentor, dar nu aveau astfel de grupuri de sprijin, in ideea ca ele nu sunt la fel de dornice sexual ca barbatii sau ca nu au dorinte sexuale la fel de puternice ca ale barbatilor.

acum 109 luni (5 Nov 2014)

Andreea Nica avea 16 ani cand a facut un juramant de castitate impreuna cu iubitul ei de 19 ani. Si-au promis ca nu se vor lasa tentati de placerile carnale pana in ziua in care nu vor deveni sot si sotie in fata Domnului, pentru ca "dragostea adevarata asteapta", asa cum li se spusese adesea la biserica, dar mai ales pentru a fi in spiritul comunitatii crestin evanghelica in care au fost crescuti.

"Facem asta pentru a reusi sa ramanem puri si sa ne putem abtine de la pacatul sexual", mi-a spus in timp ce imi strecura inelul puritatii pe deget, apoi a pus un altul pe degetul sau. Chiar daca liderii bisercii nu se refera in mod explicit la sex oral, anal sau masturbare, tinerii din congregatii inteleg faptul ca toate acestea reprezinta pacate pana la casatorie.

Aceasta marturiseste ca prima data cand a indraznit sa intrebe ceva legat de preludiu, unul dintre mentorii-femeie din sanul biseriici unde mergea i-a oferit un raspuns printr-un citat din Biblie. "Va jur, fiice ale Ierusalimului, pe caprioarele si cerboaicele de pe camp: nu starniti, nu treziti dragostea pana nu vine ea!" (Cantarea Cantarilor 2:7)" Mult mai tarziu, scrie Andreea, a descoperit versetul in versiune completa, care spunea: "Va avertizez, fiice ale Ierusalimului, pe caprioarele si cerboaicele din salbaticie: nu starniti dragostea pana nu va vrea ea sa rasara!". Dupa o vreme incepusem sa negociez cu Dumnezeu, cel putin nu faceam sex inainte de casatorie. Insa Andreea in considera acum, privind retrospectiv, ca erau, mai degraba, "Baietii Puritatii", chiar daca la 16 ani i s-a parut un gest romantic sa primeasca de la primul baiat cu care s-a intalnit un inel care reprezenta promisunea catre Dumnezeu ca nu vor face sex si ca isi vor pastra virginitatea. Dar ma indoiam de modul in care puneam problema pentru ca acest fel de a rationa era in contradictie cu credintele mele religioase, ceea ce ar fi insemnat sa ma indoiesc de ceea ce eram", expl... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro