Andre Rieu, acuzat ca a exploatat copii romani. Violonistul a primit o amenda uriasa: "Mi se pare absurd"

In 2015, mai multi copii din Romania care cantau la nai au urcat pe scena alaturi de naistul Gheorghe Zamfir si de violonistul Andre Rieu, care au sustinut o serie de sapte recitaluri in Maastricht, orasul sau natal.

acum 28 luni (25 Oct 2017)

In 2015, mai multi copii din Romania care cantau la nai au urcat pe scena alaturi de naistul Gheorghe Zamfir si de violonistul Andre Rieu, care au sustinut o serie de sapte recitaluri in Maastricht, orasul sau natal. Legea olandeza interzice insa prezenta minorilor in spectacole dupa ora 23.00, motiv pentru care violonistul a fost amendat cu suma 236.000 de euro. Dupa ce muzicianul a facut recurs, amenda a fost redusa la 116.000 de euro, insa Rieu a contestat din nou sanctiunea in instanta, scrie vietnamnews.vn. Rieu nu era constient de faptul ca el era angajatorul copiilor, avand in vedere ca acestia au cantat alaturi de domnul Zamfir", a mai adaugat avocatul. Totusi, un reprezentant al Inspectoratului olandez de munca afirma contrariul: "Investigatiile noastre arata ca ansamblul de flaut a fost format din 11 copii romani cu varste curprinse intre noua si 12 ani care au cantat fara autorizatie intre orele 19.00 si pana dupa miezul noptii.

Andre Rieu are o relatie speciala cu Romania, unde in ultimii ani a sustinut mai multe spectacole sold-out, iar in 2015 a primit titlul de ambasador onorific al Bucurestiului. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro