Andi Moisescu, o "tanara speranta" in bucataria lui Mircea Dinescu, in ultima editie "Politica si delicateturi"

In ultima editie din sezonul patru a emisiunii "Politica si delicateturi", Mircea Dinescu il asteapta in bucatarie pe simpaticul om de radio si televiziune Andi Moisescu, pregatit sa ii gateasca bunatati si sa il farmece cu muzica si vin de la Cetate. FOTO TVR 1 In crama, "Evora de la Varbilau" si deja celebrul sau taraf ii asteapta cu muzica aleasa, iar gazda si musafirul, dupa ce se delecteaza cu bucate si vin de la Cetate, se asaza la o sueta prieteneasca, plina de farmec si umor.

acum 83 luni (16 Jan 2016)

In ultima editie din sezonul patru a emisiunii "Politica si delicateturi", Mircea Dinescu il asteapta in bucatarie pe simpaticul om de radio si televiziune Andi Moisescu, pregatit sa ii gateasca bunatati si sa il farmece cu muzica si vin de la Cetate. Emisiunea poate fi vazuta duminica, 17 ianuarie, de la ora 16:00, la TVR 1 si TVR HD sau online, pe TVR+.

Primul fel de mancare pe care il prepara este un ostropel de pui cu mamaliguta, iar Andi, "o tanara speranta in bucatarie", cum il alinta poetul, da o mana de ajutor: piseaza usturoiul si stoarce ingredientul nelipsit de pe blatul de lucru, portocala. Dupa ce puiul este perpelit in untura, Dinescu adauga in sos vin, otet, mirodenii, iar ca sa ii dea consistenta ideala, se foloseste de un truc invatat de la bunica sa - pune cateva linguri de terci din mamaliga in curs de preparare. sa fiu surprins, iar asteptarile mele au fost satisfacute", marturiseste invitatul, dupa ce Dinescu pregateste si cel de-al doilea fel de mancare, limba de vitel cu castraveciori, in sos de vin - o minunatie culinara in care gustul carnii se amesteca intr-o armonie perfecta cu acreala castravetilor si parfumul mirodeniilor si al vinului. "Eu cred ca Mircea Dinescu este poet, indiferent de ceea ce face, iar lucrul acesta se vede si in felul in care gateste, si in ingredientele pe care le alege", mai spune, impresionat, Andi Moisescu.

FOTO TVR 1

In crama, "Evora de la Varbilau" si deja celebrul sau taraf ii asteapta cu muzica aleasa, iar gazda si musafirul, dupa ce se delecteaza cu bucate si vin de la Cetate, se asaza la o sueta prieteneasca, plina de farmec si umor.

Din primavara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de intalnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Saptamanal, poetul, pamfletarul si masterchef-ul Dinescu realizeaza si modereaza "Politica si delicateturi" la TVR 1, TVR HD, TVRi si onlin... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro