Ancheta la Spitalul din Husi, dupa ce o fetita de patru ani a murit la scurt timp de la administrarea unei perfuzii. Banicioiu: "Se poate ajunge la demiteri!"

Ancheta la Spitalul din Husi, dupa ce o fetita de patru ani a murit la scurt timp de la administrarea unei perfuzii. Banicioiu:

Conducerea spitalul se declara "socata" de moartea fetitei Fetita de patru ani a fost diagnosticata de medicul de garda de la Spitalul Municipal Husi cu "laringita acuta, cu sindrom febril", ea primind tratamentul adecvat unei astfel de patologii. Pe aceeasi tema: Caz revoltator la Husi: o fetita de 4 ani, diagnosticata cu laringita, a murit in urma unei injectii cu ampicilina O fetita de patru ani din satul Plopi, comuna Bunesti Averesti a murit sambata noaptea in spitalul din Husi, la 45 de minute de la internare, in urma administrarii unei injectii cu ampicilina.

acum 91 luni (9 Oct 2014)

Potrivit unui comunicat de presa, echipa mixta care va efectua controlul este alcauita din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii dar si ai Directiei de Sanatate Publica Vaslui.

Ministerul Sanatatii subliniaza, totusi, ca unitatea sanitara se afla in subordinea autoritatilor locale si ca, la finalul anchetei, recomandarile comisiei vor fi transmise institutiilor abilitate. La fel ca si in cazul de la Iasi, comisia de la minister va face recomandari, chiar daca institutia nu se afla in subordinea noastra", a declarat, la digi24.ro, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu. "Problema, dincolo de soc, este ca aceste situatii sa nu se mai intample. Daca se vor gasi vinovati, Ministerul Sanatatii nu are niciun fel de toleranta fata de aceste situatii", a completat Banicioiu, adaugand ca ancheta va fi finalizata foarte repede.

Conducerea spitalul se declara "socata" de moartea fetitei

Fetita de patru ani a fost diagnosticata de medicul de garda de la Spitalul Municipal Husi cu "laringita acuta, cu sindrom febril", ea primind tratamentul adecvat unei astfel de patologii.

Conducerea unitatii sanitare este "socata" de eveniment si de rapiditatea cu care fetita de patru ani s-a stins. De altfel, ei au solicitat Politiei sa demareze o acheta in acest caz, pe fir intrand si Colegiul Medicilor Vaslui, a precizat managerul spitalului, Lucia Rotaru. Fetita a intrat in stop cardiac si respirator in 40 de minute de la internare si, in ciuda manevrelor de resuscitare, nu a mai putut fi salvata. Este un deces subit si de aceea lasam Politia sa definitiveze ancheta", a declarat Rotaru.

Politia a demarat o acheta in acest caz

In aceste conditii de moarte suspecta, politistii de investigatii criminale au declansat o ancheta pentru a stabili daca este vorba de culpa medicala. In acest sens, s-a dispus si efectuarea autopsiei de catre medicii legisti, care va fi r... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro