Ancheta la inchisoarea din Bruges, dupa scurgerea primei fotografii cu Salah Abdeslam incarcerat

Ancheta la inchisoarea din Bruges, dupa scurgerea primei fotografii cu Salah Abdeslam incarcerat

Potrivit ziarului belgian, citat de Agerpres, imaginea in care suspectul de terorism are barba si cearcane a fost intens distribuita pe retelele de informatii si pe site-urile sociale. In conditiile in care Abdeslam nu a fost fotografiat cu telefonul de un gardian al inchisorii sau de un membru al familiei se pune intrebarea cum a ajuns o fotografie oficiala din dosarul detinutului la jurnalistii de la "Het Nieuwsblad".

acum 46 luni (13 Apr 2016)

Potrivit ziarului belgian, citat de Agerpres, imaginea in care suspectul de terorism are barba si cearcane a fost intens distribuita pe retelele de informatii si pe site-urile sociale.

Publicata de "Het Nieuwsblad", fotografia pune in incurcatura administratia penitenciara, scrie "Le Soir", care se intreaba cum a reusit ziarul sa intre in posesia fotografiei si daca familia detinutului a fost implicata.

"Este o fotografie oficiala, facuta in momentul in care detinutul a ajuns la Bruges, la momentul incarcerarii sale", a declarat Kathleen Van De Vijver, o purtatoare de cuvant a administratiei penitenciare.

In conditiile in care Abdeslam nu a fost fotografiat cu telefonul de un gardian al inchisorii sau de un membru al familiei se pune intrebarea cum a ajuns o fotografie oficiala din dosarul detinutului la jurnalistii de la "Het Nieuwsblad". Poate fi vorba despre un membru al personalului inchisorii, de cineva de la politie, de un magistrat", a spus Kathleen Van De Vijver, care si-a exprimat regretul pentru scurgerea documentului. Un "detinut model"

Incarcerat la 19 martie in inchisoarea de maxima securitate de la Bruges in asteptarea transferului sau in Franta, Abdeslam este detinut intr-un regim de securitate special.

O alta sursa citata de cotidianul flamand precizeaza ca Salah Abdeslam ar fi un "detinut model", "un baiat foarte bun", care are "un apetit excelent".

Suspectul-cheie pentru atentatele de la Paris va fi predat Frantei in cateva saptamani, a declarat avocatul sau, Sven Mary. Acesta precizeaza ca Salah Abdeslam "trebuie sa fie audiat intr-un alt dosar", facand referire la schimbul de focuri de la 15 martie din comuna Forest din regiunea Bruxelles, in care clientul sau este suspectat ca a fost implicat, noteaza Agerpres. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro