Ancheta in dosarul rus. Un fost consilier de campanie al lui Donald Trump se razgandeste si pledeaza vinovat

Ancheta in dosarul rus. Un fost consilier de campanie al lui Donald Trump se razgandeste si pledeaza vinovat

Este vorba despre Richard Gates, in varsta de 45 de ani, fost asociat al lui Paul Manafort, cel care a condus in perioada iunie-august 2016 campania lui Donald Trump. Iar faptul ca Richard Gates si-a schimbat pozitia pare sa arate ca strategia urmata de Robert Mueller, care i-a inculpat de doua ori pe acestia intr-un interval de patru luni, s-a dovedit a fi eficienta, comenteaza AFP, preluata de dhnet.be.

acum 63 luni (24 Feb 2018)

Este vorba despre Richard Gates, in varsta de 45 de ani, fost asociat al lui Paul Manafort, cel care a condus in perioada iunie-august 2016 campania lui Donald Trump. Gates si Manafort au fost inculpati la sfarsitul lunii octombrie a anului trecut in ancheta privind presupusul amestec al Rusiei in alegerile din SUA pentru mai multe capete de acuzare, printre care conspiratie impotriva Statelor Unite, spalare de bani, fals in declaratii si nedeclarare de conturi detinute in strainatate. Joi, cei doi au fost vizati de un nou act de acuzare privind fapte de frauda fiscala si disimulare de conturi bancare in strainatate. Iar faptul ca Richard Gates si-a schimbat pozitia pare sa arate ca strategia urmata de Robert Mueller, care i-a inculpat de doua ori pe acestia intr-un interval de patru luni, s-a dovedit a fi eficienta, comenteaza AFP, preluata de dhnet.be. De altfel, unii comentatori sunt de parere ca, in acest fel, anchetatorii vor sa-l determine pe acesta din urma sa dezvaluie ce stie despre o eventuala complicitate intre membri ai echipei de campanie a lui Trump si Moscova.

Intr-o scrisoare adresata celor apropiati si obtinuta de canalul ABC, Richard Gates si-a motivat noua pozitie, explicand ca, "in ciuda dorintei sale initiale de a se apara", "si-a schimbat parerea" pentru a-si proteja familia. Incepand din 2006 pana in 2015, Manafort si Gates au desfasurat activitati de consultanta politica si lobby pentru fostul presedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici, care a fost inlaturat de la putere in 2014. Ei sunt acuzati ca au creat un sistem complex care sa le permita sa nu se declare fiscului american o mare parte a veniturilor lor, in valoare de milioane de dolari. Plati in valoare de peste 75 de milioane de dolari au tranzitat, astfel, conturi offshore. Marti, un avocat care facea parte dintr-un cabinet avand, de asemenea, ca misiune sa imbunatateasca imaginea fostului presedinte ucrainean Viktor Ianukovici a fost pus sub acuzare de procurorul special pe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro