Ancheta in cazul tragediei din Retezat in care si-au pierdut viata Dor Geta Popescu si Eric Gulacsi, preluata de Parchetul General

Ancheta in cazul tragediei din Retezat in care si-au pierdut viata Dor Geta Popescu si Eric Gulacsi, preluata de Parchetul General

Cercetarile in cauza se efectueaza sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa.Din probatoriul administrat pana in prezent a rezultat urmatoarea situatie de fapt: In data de 22 aprilie 2017, in jurul orei 07.30, un grup de persoane a plecat de la o cabana situata in Muntii Retezat, cu intentia de a se deplasa pe Varful Peleaga. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Hunedoara, Laura Bratu au fost audiate in acest dosar sase persoane, patru din grupul de 51 de persoane condus de Catalin Berenghi, cabanierul de la cabana Gentiana si o femeie din grupul de sapte persoane surprins de avalanta.

acum 67 luni (25 Apr 2017)

Procurorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis sa preia ancheta in cazul tragediei din Retezat avand in vedere complexitatea dosarului.

"In cursul zilei de astazi, 25 aprilie 2017, la Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie, s-a inregistrat dosarul penal avand ca avand ca obiect moartea a doi copii in urma avalansei din Muntii Retezat. Cauza a fost preluata de la Parchetul de pe langa Judecatoria Hateg, avand in vedere complexitatea actelor de urmarire penala. Cercetarile in cauza se efectueaza sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa.Din probatoriul administrat pana in prezent a rezultat urmatoarea situatie de fapt: In data de 22 aprilie 2017, in jurul orei 07.30, un grup de persoane a plecat de la o cabana situata in Muntii Retezat, cu intentia de a se deplasa pe Varful Peleaga. Ca urmare a avalansei ce s-a produs pe raza comunei Salasu de Sus, doua dintre persoane, ambele minore, au decedat", se arata in comunicatul de presa al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. In expeditie se mai aflau tatii celor doi copii, sora lui Erik Gulacsi, Karla in varsta de 16 ani si doua femei care nu erau rude.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Hunedoara, Laura Bratu au fost audiate in acest dosar sase persoane, patru din grupul de 51 de persoane condus de Catalin Berenghi, cabanierul de la cabana Gentiana si o femeie din grupul de sapte persoane surprins de avalanta.

Tatal fetei, Ovidiu Popescu s-a externat ieri la cerere din Spitalul Municipal Hunedoara pentru a fi alaturi de fiica sa. Sora Getei, Crina Coco Popescu a sosit in tara din Italia si a mers la mama ei care s-a stabilit la Cluj acum trei ani cand a divortat de Ovidiu Popescu.

In ultimele zile exista o dezbatere aprinsa care vizeaza modul in care Ovidiu Popescu a fortat limitele fiice sale care a reu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro