Ancheta dupa moartea tanarului prabusit pe stanci, in Cetatea Devei. Ce primejdii ascunde cel mai vizitat monument

Ancheta dupa moartea tanarului prabusit pe stanci, in Cetatea Devei. Ce primejdii ascunde cel mai vizitat monument

Duminica seara, Florin G., un tanar de 28 de ani, din Deva, a murit dupa ce s-ar fi prabusit de pe un zid al Cetatii Devei, de la o inaltime de peste patru metri. In luna august a anului trecut, un devean de 21 de ani s-a aflat in pericol dupa ce a escaladat stancile de la poalele Cetatii Devei si, la un moment dat, nu a mai putut urca.

acum 63 luni (1 May 2017)

Duminica seara, Florin G., un tanar de 28 de ani, din Deva, a murit dupa ce s-ar fi prabusit de pe un zid al Cetatii Devei, de la o inaltime de peste patru metri.

"In acest caz, a fost deschisa o ancheta penala, pentru ucidere din culpa, cercetarile fiind efectuate cu privire la fapta", a precizat Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara.

Inca doua incidente

Moartea tanarului de 28 de ani este al treilea incident petrecut in ultimele luni pe Dealul Cetatii Devei. In luna august a anului trecut, un devean de 21 de ani s-a aflat in pericol dupa ce a escaladat stancile de la poalele Cetatii Devei si, la un moment dat, nu a mai putut urca. A ramas catarat pe un versant, la aproximativ 20 de metri deasupra solului, de unde a inceput sa strige, iar un politist local care se afla in apropiere l-a auzit si a sunat la 112. Tot in august 2016, o tanara a ramas blocata pe un versant abrupt al Cetatii Devei, cu o inaltime de aproximativ 50 de metri. Alti turisti au sunat la 112, pentru ca exista riscul ca tanara sa se prabuseasca de la inaltime, iar la fata locului au intervenit pompierii, care au coborat la turista in rapel. Autoritatile le recomandau amatorilor de alpinism pe Dealul Cetatii sa nu se aventureze pe stanci fara a avea echipamantul si pregatirea necesare pentru asemenea actiuni.

Cetatea Devei a fost redeschisa publicului in urma cu un an, dupa trei ani in care incintele II si III au fost reabilitate in cadrul unui proiect finantat de Uniunea Europeana. Peste 200.000 de turisti au vizitat monumentul, in ultimul an. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro