Ancheta DNA de la TelDrum continua. Ce explicatii da directorul Pitis

In realitate, aceasta firma are o relatie de afiliere cu Tel Drum, ea fiind doar interpusa intre furnizorul utilajului si beneficiarul Tel Drum cu unicul scop de a majora artificial pretul de achizitie a utilajului si, pe cale de consecinta, de a majora suma nerambursabila obtinuta de Tel Drum SA. "Beneficiarul proiectului Tel Drum SA a folosit, cu rea-credinta, documente si declaratii false, inexacte si incomplete, respectiv declaratiile privind inexistenta conflictului de interese, desi exista o relatie personala intre Pitis Petre, Neda Florea si Ion Florian si o relatie de afiliere intre Tel Drum SA si WFA Impex SRL, documentele privind procedura de achizitie a utilajului care a fost simulata atat in ceea ce priveste respectarea regulilor de derulare cat si in ceea ce priveste desemnarea ofertantului castigator si a pretului.In consecinta, pe nedrept, societatea comerciala Tel Drum SA a obtinut suma de 4.170.462,50 lei reprezentand cheltuiala eligibila nerambursabila din fonduri europene", precizeaza sursa citata.

acum 39 luni (22 Aug 2017)

Directorul general TelDrum, Petre Pitis, a venit, marti, la DNA, pentru a asista la perchezitia informatica a calculatoarelor ridicate de procurori. Nu am detalii despre firma care a castigat, cat a cheltuit pentru fiecare componenta a proiectului", a spus Pitis, referitor la acuzatiile care i se aduc, conform carora a simulat procedura prin care a achizitionat statia mobila de preparare mixturi asfaltice.

Petre Pitis a venit la sediul central al DNA pentru a asista la perchezitia calculatoarelor, care au fost ridicate la perchezitii, in urma cu cateva zile. Citeste si:

De ce a scapat TelDrum, firma controlata informal de catre Liviu Dragnea, de verificarile Fiscului | Fiul sefului PSD a invatat de la cei mai buni, adica de la teleormanenii cu actiuni la purtator Firmele cu actionari ascunsi, abonate la bani publici: 360 de companii din Romania au actiuni la purtator si fac afaceri de miliarde de euro cu statul roman. Noi consideram ca procedura de incheiere a contractului cu AFIR a fost perfect legala si a respctat normele ghidului de procedura. Parerea noastra si a firmei de consultanta este ca s-au respectat toate normele", a explicat directorul general Tel Drum.

Pitis a mai spus ca este actionar majoritar al companiei Tel Drum, el avadn 50% dinte actiuni, iar de cand a preluat societatea, in 2007, Liviu Dragnea nu a avut nicio implicare. Intre acestia nu se numara si nu s-a numarat Liviu Dragnea, din 2007, de cand conduc eu firma.

Director general Tel Drum, Petre Pitis, directorul adjunct, Nedea Florea, si un angajat al firmei, Mircea Visan, sunt cercetati de DNA pentru obtinere pe nedrept de fonduri europene, alaturi de ei fiind anchetat si Ioan Florian, reprezentant al firmei WFA IMPEX SRL.

Firma Tel Drum, in calitate de persoana juridica, este cercetata pentru obtinere pe nedrept de fonduri europene, iar WFA Impex SRL pentru complicitate la aceasta infractiune.

Acuzatiile concrete sunt de folosire sau... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro