Ancheta DIICOT ar putea fi extinsa asupra jurnalistilor britanici de la Sky News

Ramsay a insistat de asemenea, asupra faptului că in imaginile suprinse de camerele de supraveghere ale hotelului unde au fost cazaţi jurnaliştii Sky News apare doar echipa publicaţiei, nimeni altcineva, contrazicand informaţii potrivit cărora că in imagini ar putea fi văzuţi echipa de filmare şi intermediarul de origine romană. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că legătura dintre jurnaliştii britanici şi cei care apar in filmarea Sky News ar fi fost intermediată de Szanto Aurelian Mihai, un freelancer roman in varstă de 40 de ani care s-ar fi stabilit in Marea Britanie in urmă cu şapte ani.

acum 33 luni (11 Aug 2016)

In dosarul deschis in urma difuzării reportajului Sky News despre presupuşi traficanţi de arme din Romania, anchetatorii vor face cercetări privind infracţiuni contra securităţii naţionale, procurorii luand in calcul extinderea anchetei asupra jurnaliştilor britanici, au precizat surse judiciare, citate de Mediafax.

Potrivit acestor surse, cercetările in această cauză se vor axa pe infracţiuni contra securităţii naţionale, respectiv comunicarea de informaţii false.

Trei dintre cele cinci persoane care au legătură cu realizarea materialului Sky News despre presupuşi traficanţi de arme din Romania au fost chemate, din nou, joi, la sediul DIICOT pentru continuarea cercetărilor, după ce miercuri seara audierile au fost intrerupte. Aceştia nu au făcut nicio declaraţie la intrarea in sediul DIICOT, fiind insoţiţi de avocaţi.

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat miercuri că, in cadrul anchetei, se confirmă existenţa unui scenariu in legătură cu materialul difuzat de Sky News. Se confirmă ceea ce am preconizat, un scenariu care cred că a fost pus la cale de jurnaliştii britanici", a precizat Daniel Horodniceanu. Jurnalistul Sky News continuă atacurile pe Twitter: Romania, aici nu era vorba despre tine

Jurnalistul Sky News Stuart Ramsay, realizatorul reportajului despre presupusul trafic ilegal cu arme de foc din Romania, a publicat noi mesaje Twitter in care atacă Romania pentru publicarea de informaţii nepotrivite care să provoace o reacţie din partea sa, reiterand faptul că nimeni nu a fost plătit.

''Romania, incetează cu publicarea de mesaje nepotrivite, este ridicol.

Ramsay a insistat de asemenea, asupra faptului că in imaginile suprinse de camerele de supraveghere ale hotelului unde au fost cazaţi jurnaliştii Sky News apare doar echipa publicaţiei, nimeni altcineva, contrazicand informaţii potrivit cărora că in imagini ar putea fi văzuţi ech... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro