ANAT: Declaratia Ministrului Florin Jianu este nedreapta, discriminatorie si inoportuna

ANAT: Declaratia Ministrului Florin Jianu este nedreapta, discriminatorie si inoportuna

ANAT subliniaza ca declaratia ministrului este "discriminatorie in raport cu contribuabilii din turism, cu atat mai mult cu cat, numai in anul 2013, primele 40 de agentii de turism din Romania au sustinut peste 2.000 de locuri de munca si au adus bugetului de stat contributii de peste 25 de milioane lei".

acum 84 luni (19 Sep 2014)

ANAT subliniaza ca declaratia ministrului este "discriminatorie in raport cu contribuabilii din turism, cu atat mai mult cu cat, numai in anul 2013, primele 40 de agentii de turism din Romania au sustinut peste 2.000 de locuri de munca si au adus bugetului de stat contributii de peste 25 de milioane lei". Nu in ultimul rand, este "inoportuna, in conditiile in care ANAT a elaborat o propunere de sustinere, prin scheme de ajutor de stat a activitatilor de promovare a turismului intern si de incoming, la solicitarea Conducerii Ministerului si nu a conditionat aprobarea schemei de ajutor de stat, propusa de excluderea altor scheme de ajutor de stat, in favoarea structurilor de cazare si agrement".

"Am raspuns operativ, in scris, Conducerii Ministerului, care ne-a solicitat tuturor patronatelor/membrilor CEX al CCT propuneri de scheme de ajutor de stat pentru turism, in locul politicilor fiscale suport pe care noi le-am propus Ministrului. Am propus o schema de ajutor de stat pentru promovare turistica, in ideea de a sprijini turoperatorii care sustin circulatia turistica interna, atat cei care aduc turisti straini, cat si cei care aduc turisti romani in Romania, in loc de a-i trimite in strainatate. Ne-am gandit la participari la targuri de turism, organizare de evenimente, realizarea de site-uri de promovare, cataloage, pliante, brosuri de prezentare a destinatiilor turistice din Romania. In aceste conditii suntem surprinsi ca ni se comunica, prin declaratii de presa, ca schema de ajutor de stat nu sprijina agentiile de turism si se poate intelege de aici ca membrii nostri sunt contribuabili de mana a 2-a, ale caror investitii nu merita sa fie sprijinite. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro