ANALIZA: Succes romanesc in sferturile de finala la dublu ale Turneului de la Roma

Romania a obtinut, vineri, victorii importante in sferturile de finala la dublu ale Turneului de Tenis de la Roma. Si evolutia romaneasca la dublu masculin este una excelenta in conditiile reusitei de vineri obtinuta de Florin Mergea si Rohan Bopanna care s-au calificat, in semifinalele probei de dublu dupa ce au trecut in sferturi de Philipp Kohlschreiber (Germania) si Viktor Troicki (Serbia), scor 6-3, 6-4.

acum 88 luni (14 May 2016)

Romania a obtinut, vineri, victorii importante in sferturile de finala la dublu ale Turneului de Tenis de la Roma. Perechile Irina Begu/Monica Niculescu si Florin Mergea/Rohan Bopanna s-au calificat in seminfinalele turneului, dotat cu premii totale de 2.599.610 dolari.

La doar cateva ore dupa ce a obtinut una dintre cele mai importante rezultate din cariera - calificarea in "careul de asi" la simplu , Irina Begu a revenit pe teren pentru disputa de dublu cu o evolutie excelenta. Perechea Begu/Niculescu s-a calificat in semifinalele turneului de dublu de la Roma. Romancele au trecut in minimum de seturi, scor 7-6(4), 6-3 de dublul Babos/Shvedova (cap de serie numarul 3). Conduse in disputa anterioara cu set si 4-1, sportivele noastre au revenit extraordinar, iar starea de gratie s-a mentinut si vineri, cand au intalnit o pereche extrem de sudata si valoroasa.

Chiar si asa, romancele au fost cele care au punctat in momentele cheie ale disputei, astfel ca victoria a venit in mod firesc. Acestea din urma au trecut in sferturi, scor 6-4, 6-2 de perechea Atawo/Spears.

La Roma, cele doua reprezentante ale Romaniei au reusit succese in fata unor cupluri cotate cu sanse mai mari, Svetlana Kuznetova/Anastasia Pavliucenkova (Rusia), Yung-Jan Chan (Taiwan)/Anna-Lena Groenefeld (Germania), favoritele numarul sase, si Timea Babos (Ungaria)/Iaroslava Svedova (Kazahstan), favoritele numarul trei.

Perechile Begu/Niculescu si Hingis/Mirza s-au mai intalnit o data, anul trecut, in finala turneului de la Wuhan, cand cuplul elvetiano-indian (Santina) s-a impus cu 6-2, 6-3.

Si evolutia romaneasca la dublu masculin este una excelenta in conditiile reusitei de vineri obtinuta de Florin Mergea si Rohan Bopanna care s-au calificat, in semifinalele probei de dublu dupa ce au trecut in sferturi de Philipp Kohlschreiber (Germania) si Viktor Troicki (Serbia), scor 6-3, 6-4. In meciul de vineri au castigat in doar 56 de minute. Cele doua cupluri s-au... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro