ANALIZA Start pentru un nou titlu. Pe ce loc se situeaza Halep in ierarhia castigatoarelor de turnee WTA

ANALIZA Start pentru un nou titlu. Pe ce loc se situeaza Halep in ierarhia castigatoarelor de turnee WTA

Finalele Simonei Halep in WTA Castigate: 16 2018 - Shenzhen (WTA) 2017- Madrid (Premier Mandatory) 2016 - Montreal (Premier 5), Bucuresti (WTA) Madrid (Premier Mandatory) 2015 - Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), 2014- Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA) 2013 - Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) si Sofia (turneul mic al campioanelor) Pierdute: 11 2018 - Australian Open (Grand Slam) 2017- Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), 2015- Toronto, Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) 2014- Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) 2012 -Bruxelles (Premier) 2011 -Fes (WTA) 2010- Fes (WTA) Turnee in ordinea importantei: Grand Slam, Turneul Campioanelor, Premier Mandatory, Premier 5, Premier, WTA International Turnee WTA castigate all-time 1.

acum 75 luni (25 Apr 2018)

Halep a incheiat prima parte a sezonului 2018 cu un singur trofeu castigat, cel de la Shenzhen, unde a triumfat si in competitia de dublu, alaturi de Irina Begu.

Ea va debuta azi, de la ora 21.00, contra Magdalenei Rybarikova, in sezonul de zgura, unde este vazuta drept una dintre favorite, dar unde va are de aparat multe puncte, din cauza faptului ca anul trecut a avut rezultate foarte bune. Simona se mentine pe locul 1 mondial si va ramane acolo cel putin pana pe 13 mai, cand incepe turneul Premier Mandatory de la Madrid.

Daca in privinta pozitiei de lider mondial pe care Simona a acaparat-o pentru 25 de saptamani, speculatiile s-au cam risipit, discutabil ramane obiectivul, deocamdata neindeplinit, de a cuceri un titlu de Grand Slam.

Simona Halep a debutat in WTA acum noua ani, cand a evoluat la turneul indoor de la Paris, pana atunci ea jucand numai in ITF-uri. Simona este primul si singurul numar 1 mondial pe care l-a dat tenisul feminin romanesc si in acelasi timp cea mai galonata jucatoare, judecand dupa numarul de trofee cucerite. Halep are 16 turnee castigate, cu patru mai mult decat Virginia Ruzici, care a triumfat insa la un Grand Slam, cel de la Roland Garros.

In ierarhia mondiala, Halep ocupa un onorabil loc 9, cu perspectiva de a o depasi cat mai rapid pe Svetlana Kuznetova, care e intr-un con de umbra accentuat si isi calculeaza deja pasii retragerii. Realist vorbind, Simona are sanse minime de a patrunde anul acesta intre primele cinci jucatoare ale acestui clasament si practic imposbile de a ajunge vreodata la nivelul surorilor Williams, posibil chiar si al Mariei Sarapova. 16 turnee in 9 ani reprezinta o borna corecta pentru parcursul Simonei, care putea fi ceva mai inalta daca Halep nu pierdea 11 finale, intre care si trei de Grand Slam.

A explodat destul de tarziu

Vizavi de performantele ei sunt cateva lucruri care pot fi mentionate: Simona a castigat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro