Analiza primei dezbateri electorale: Cum a reusit Victor Ponta sa transforme defectele sale in atacuri la adresa lui Iohannis

Desi candidatul ACL a suportat, in aceasta campanie, munti intregi de atacuri mizerabile si toxice, Victor Ponta a avut prezenta de spirit de a-i solicita acestuia sa-i ceara scuze Dacianei, pentru un articol despre coruptia din familia Ponta, aparut intr-un insignifiant jurnal de partid. In rarele momente de seriozitate, Ponta a facut tot felul de fete: triste cand a venit vorba de "atacul" la Daciana (sic!), grave cand se discuta despre FMI, inflatie sau deficit, condescendente in fata potentialelor erori sau lipsuri ale lui Iohannis si ingrijorate fata de problemele bietilor pensionari. E timpul ca si Klaus Iohannis sa inteleaga ca exista o jumatate si mai bine de tara pentru care (si) vorbele sunt importante, energia, increderea, puterea de convingere, pentru ca aceasta jumatate de tara vede MAI ALES sau DOAR aceste lucruri, si nu dincolo de ele.

acum 70 luni (12 Nov 2014)

Dupa episodul "MTO"(!), Ponta si-a invatat lectia si a venit blindat cu cifre pe care i le-a servit lui Iohannis, in timp ce acesta statea in "teorie" si "lozinci". Abia astept sa stam de vorba, ca sa va arat unde gresiti". Observati aroganta mascata intr-o maniera atat de lipsita de subtilitate, viclenia grosiera a adresarii, cu bataie spre adversar, tupeul de "mitic" scos la inaintare cu tot cu "mandria de a fi roman". Ponta a invatat sa manevreze toate astea cu abilitatea unui jongler de circ, pentru ca stie bine ca asta e tot ce are de oferit si tot ce are nevoie sa ofere unui popor aflat permanent in Poiana lui Iocan.

Dincolo de asta, ca bonus pentru electoratul "educat", toate temele sensibile au fost temeinic documentate si combatute cu argumentele adversarilor sai. Preferinta pentru China a contrabalansat-o cu politica economica a Germaniei, care are in chinezi un partener de calibru, independenta energetica de Rusia a sustinut-o cu tarie, fandand cu eleganta tema sensibila a gazelor de sist, povestea taierii pensiilor a aruncat-o spre guvernul format din sustinatorii lui Iohannis.

Desi candidatul ACL a suportat, in aceasta campanie, munti intregi de atacuri mizerabile si toxice, Victor Ponta a avut prezenta de spirit de a-i solicita acestuia sa-i ceara scuze Dacianei, pentru un articol despre coruptia din familia Ponta, aparut intr-un insignifiant jurnal de partid.

Prin aceasta coerenta in abordare, Ponta a sters din mintea adversarului sau posibilitatea unui contra-atact justificat, prin care acesta ar fi putut aminti de celebra Gabi Firea si ineptele sale afirmatii. Din pacate, putini analizeaza dupa aceea cat de puternice sunt argumentele, cat de autentice si oneste. Invatacelul lui Nastase a prins ceva si de la Basescu. In dezbaterea de astazi, el a fost fata de Iohannis ce a fost Traian Basescu fata de Geoana, in 2009. Pisicutul, 007 acoperit, "dottore", premierul, deputatul, procurorul, "broasca", presedintele de pa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro