ANALIZA Oamenii lui Hagi! Cum a ajuns fotbalul romanesc sa depinda in mare masura de activitatea Regelui

ANALIZA Oamenii lui Hagi! Cum a ajuns fotbalul romanesc sa depinda in mare masura de activitatea Regelui

Under 17 - calificata la Turul de Elita Alexandru Serban - portar, Alex Georgescu, Antonio Vlad - fundas, Alexandru Negrean, Razvan Matis, Alexi Pitu - mijlocasi, Louis Munteanu - atacant Under 19 - calificata la Turul de Elita Tudor Baluta, Rober Neciu, Radu Boboc - fundasi, Raul Vidrasan, Alexandru Matan - mijlocasi Under 21 - locul 1 in grupa de calificare Legitimati la Viitorul: Virgil Ghita -fundas, Alexandru Cicaldau, Andrei Ciobanu, Doru Dumitrescu - mijlocasi Formati de Viitorul Cristi Manea (CFR Cluj - fundas), Dragos Nedelcu (FCSB - mijlocas), Florinel Coman (FCSB - atacant), Razvan Marin (Standard Liege - mijlocas), Ianis Hagi (Fiorentina - mijlocas) Nationala mare - a ratat calificarea la Mondiale Legitimati la Viitorul: Cristi Ganea - fundas, George Tucudean -atacant, Bogdan Taru - fundas Formati de Viitorul Mihai Balasa (FCSB - fundas), Alexandru Baluta (CSU Craiova - mijlocas), Florin Tanase (CSU Craiova - atacant), Romario Benzar (accidentat)

acum 57 luni (16 Nov 2017)

Iar efectele lui se vad din ce in ce mai mult nu doar prin rezultatele Viitorului, campioana Romaniei, ci si prin numarul de jucatori care sunt la loturile nationale. Practic, de la Under 17 in sus fotbalistii lui Hagi sunt o prezenta consistenta la echipele nationale si cu exceptia primei reprezentative, unde lucrurile stau rau, oamenii lui Gica chiar au pus umarul la performantele din aceasta toamna. Echipa Under 19, antrenata de Adrian Boiangiu, s-a calificat la Turul de Elita, cu cinci jucatori de la Hagi. Scheletul acestei echipe este alcatuit din fotbalisti care, fie sunt la Viitorul, fie au fost formati si vanduti la alte formatii. Unii joaca si acum sub comanda lui, altii, la fel ca la tineret, s-au transferat la alte echipe. Inclusiv Torje si Latovlevici, descoperiti de Hagi acum unsprezece ani la Timisoara, Bicfalvi, adus de el in 2007 la Steaua, ori Alibec, relansat la Viitorul in 2012.

Confirma greu la seniori

Asadar Hagi a livrat marfa multa fotbalului romanesc, marfa recunoscuta din punct de vedere calitativ, prin selectia de la loturi, desi relatiile lui personale cu cei care conduc Federatia sunt reci, daca nu inexistente. Daca la juniori si tineret ei au un randament bun spre foarte bun, batandu-se de la egal la egal cu omologii lor de la alte nationale mai puternice, la echipa mare lucrurile nu sunt chiar la fel. Cum insa 11 dintre fotbalistii care au fost in lot la amicalul cu Olanda sunt trecuti de 30 de ani, probabil ca si prima echipa lucrurile se vor schimba pe viitor.

Under 17 - calificata la Turul de Elita

Alexandru Serban - portar, Alex Georgescu, Antonio Vlad - fundas, Alexandru Negrean, Razvan Matis, Alexi Pitu - mijlocasi, Louis Munteanu - atacant

Under 19 - calificata la Turul de Elita

Tudor Baluta, Rober Neciu, Radu Boboc - fundasi, Raul Vidrasan, Alexandru Matan - mijlocasi

Under 21 - locul 1 in grupa de calificare

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro