ANALIZA Misterul din jurul discutiilor Iohannis - Ponta

ANALIZA Misterul din jurul discutiilor Iohannis - Ponta

Intalnirile dintre presedinte si prim-ministru au suscitat dintotdeauna interesul opiniei publice si de aceea agenda de discutii ar trebuie sa nu fie secreta, sustin analistii politici. Pentru a demonstra ca discutia sa cu Iohannis s-a inscris intr-un firesc al intalnirilor institutionale, Ponta a profitat de prezenta la sedinta de ieri de la Guvern si a dezvaluit unul dintre subiectele discutate cu presedintele. Zabava: "Cred ca amandoi au decis ca intalnirea sa fie secreta" Analistii politici contactati de "Adevarul" se impart in doua tabere in ceea ce priveste atitudinea adoptata de presedinte si de premier dupa prima intalnire oficiala. "Ca cei doi se inteleg de minune o dovedeste atat mentinerea lui Ponta in functia de prim-ministru, cat si faptul ca acesta nu este atins nici cu o floare de presedintele ales, asa cum nu era criticat nici in timpul campaniei.

acum 113 luni (23 Dec 2014)

Intalnirile dintre presedinte si prim-ministru au suscitat dintotdeauna interesul opiniei publice si de aceea agenda de discutii ar trebuie sa nu fie secreta, sustin analistii politici.

Presedintele Klaus Iohannis postase duminica, pe pagina sa de Facebook, la scurt timp dupa depunerea juramantului, un mesaj in care anunta deja prima intalnire institutionala cu premierul. A doua zi, la pranz, cei doi s-au intalnit la Cotroceni, insa discutiile pe care le-au purtat timp de o ora au fost pastrate la secret.

"100% inventii", zice Ponta

Totusi, fara a oferi detalii despre temele abordate, Victor Ponta a scris pe Twitter, la putin timp dupa ce a plecat de la Cotroceni, un mesaj scurt in care isi exprima bucuria ca lucrurile au intrat pe un fagas normal. "Prima consultare institutionala cu presedintele Iohannis - extrem de utila, serioasa si eficienta.

Ieri, deranjat de valul de speculatii din presa pe tema intalnirii dintre el si presedinte, Ponta a postat, tot pe Twitter, un mesaj usturator: "Regret discutiile de la Cotroceni pe surse aparute pe site-uri! Presa a scris ca in cadrul intalnirii de la Cotroceni, Victor Ponta i-a cerut scuze lui Klaus Iohannis pentru atacurile din campanie si ca a pus mandatul de premier pe masa presedintelui.

Pentru a demonstra ca discutia sa cu Iohannis s-a inscris intr-un firesc al intalnirilor institutionale, Ponta a profitat de prezenta la sedinta de ieri de la Guvern si a dezvaluit unul dintre subiectele discutate cu presedintele. A fost unul dintre subiectele pe care le-am discutat, ieri, si cu presedintele Iohannis, si anume, faptul ca impreuna - Presedinte, noi, Guvernul, toate structurile politice si administrative din Romania - si in 2015 trebuie sa facem ce am facut in 2014 sau chiar mai mult pentru Moldova", a sustinut ieri premierul.

Zabava: "Cred ca amandoi au decis ca intalnirea sa fie secreta"

Analistii politici contactati ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro