ANALIZA Meci pentru istorie! Cheia partidei dintre Halep si Konta, care o poate duce pe romanca pe locul 1 in lume

ANALIZA Meci pentru istorie! Cheia partidei dintre Halep si Konta, care o poate duce pe romanca pe locul 1 in lume

Halep si Konta se intalnesc in sferturi la Wimbledon, intr-o disputa in care romanca pleaca de pe locul 2 WTA, iar Konta de pe locul 6 in lume. Trebuie sa ne asteptam la un meci in care Johanna sa incerce sa loveasca din toate pozitiile, mai ales ca ea stie ca Simona Halep are probleme cu astfel de jucatoare, genul de plesnitoare, care bubuie mingea de oriunde.

acum 83 luni (11 Jul 2017)

Halep si Konta se intalnesc in sferturi la Wimbledon, intr-o disputa in care romanca pleaca de pe locul 2 WTA, iar Konta de pe locul 6 in lume. Din punct de vedere statistic, nu sunt prea multe lucruri de comparat intre cele doua jucatoare. Halep e in WTA din 2006, are 878 de victorii si 175 de infrangeri. Nu e nimic nou insa pentru Simona, care se confrunta cu aceasta problema extrem de des, deoarece la 1,68 metri este una dintre cele mai mici jucatoare din WTA. Konta loveste si foarte puternic si e destul de rapida pe teren. Trebuie sa ne asteptam la un meci in care Johanna sa incerce sa loveasca din toate pozitiile, mai ales ca ea stie ca Simona Halep are probleme cu astfel de jucatoare, genul de plesnitoare, care bubuie mingea de oriunde. Un lucru de care trebuie tinut cont este si faptul ca Johanna Konta este antrenata de Wim Fissette, fost antrenor al Simonei, care o cunoaste foarte bine pe romanca. Nu e un atu existential pentru Konta, deoarece Halep a lucrat cu Fisette in 2014, la inceputul ascensiunii ei, iar intre timp lucrurile s-au schimbat semnificativ, mai ales in ultimii doi ani, cand Darren Cahill i-a imprimat un stil mai echilibrat si a fortificat-o mintal, chiar daca Simona a mai avut cateva derapaje.

Cheia meciului cu Johanna Konta este in mainile Simonei, deoarece valoric ea este peste Konta. Care, trebuie mentionat, este si genul de jucatoare plangacioasa, cu atitudine adesea teatrala. Nu intamplator, ea bate moneda in continuare pe episodul de la Constanta, cand a fost injurata de Ilie Nastase, prezentand publicului, prin intermediul presei, varianta unei suferinte sfasietoare din cauza unor vorbe aruncate ce-i drept nesabuit de fostul tenismen roman.

E important ca Halep sa-si pastreze echilibrul si sa returneze constant mingile pe care Konta le va arunca catre ea. Se stie si faptul ca atunci cand Simona e deranjata de ceva are tendinta de a se precipita, iar acest lucru trebuie evitat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro