ANALIZA De ce ocolesc turistii straini Delta Dunarii

ANALIZA De ce ocolesc turistii straini Delta Dunarii

Trebuie precizat ca Delta Dunarii are si o capacitate de cazare oficiala inca destul de mica: un pic peste 6.000 de locuri de cazare, majoritatea structurilor de cazare fiind vile si pensiuni rurale, la care se adauga cateva hoteluri si resorturi mari." Ca biodiversitate, in Delta Dunarii sunt peste 1.830 de specii de copaci si plante, peste 2.440 de specii de insecte, 91 de specii de moluste, 11 specii de reptile, 10 specii de amfibieni, 133 de specii de pesti, 320 de specii de pasari si 44 de specii de mamifere, multe fiind declarate monumente ale naturii.

acum 12 luni (16 Apr 2018)

Desi este unica delta din lume declarata rezervatie a biosferei, Delta Dunarii este vizitata de un numar mic de turisti straini. Conform datelor Institutului National de Statistica, in anul 2015 au fost 15.692 de turisti straini, in 2016 numarul a fost de 17.367, iar anul trecut a fost de 24.146 turisti straini. In comparatie, Delta del Po din Italia sau Camargue din Franta sunt vizitate de peste 1 milion de oameni anual.

"Nu au fost foarte multumiti de ce au vazut"

Guvernatorul Deltei Dunarii, Malin Musetescu, a declarat pentru "Adevarul" ca "nu stim sa administram prezenta turistilor straini aici. Nu au fost foarte multumiti de ce au vazut nu ca natura, ci ca servicii si comportament al operatorilor din turism vis-a-vis de natura.

Traian Badulescu (foto dreapta), consultant in turism, crede ca "cifra reala a turistilor care au vizitat Delta Dunarii este mult mai mare decat cea oferita de INS. Trebuie precizat ca Delta Dunarii are si o capacitate de cazare oficiala inca destul de mica: un pic peste 6.000 de locuri de cazare, majoritatea structurilor de cazare fiind vile si pensiuni rurale, la care se adauga cateva hoteluri si resorturi mari."

Pe de alta parte, Delta Dunarii reprezinta singurul punct de atractie natural al Romaniei, unic in Europa, iar Traian Badulescu spune ca este nevoie de o promovare puternica si coerenta pe plan international al acestei zone. Este nevoie de turisti de calitate si de cat mai multe investitii care sa respecte cadrul natural si cultural al Deltei", mai spune consultantul in turism.

"Sa scoatem turismul la negru la suprafata"

Presedintele Patronatului in Turism din Delta Dunarii, Daniel Ilusca, crede ca turistii straini care vin in grupuri organizate cu nave de croaziera sunt vaduviti de adevaratele peisaje din Delta. "Putem vorbi, poate, de niste turisti straini nemultumiti care vin cu navele de croaziera si care sunt plimbati cu al... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro