ANALIZA De ce infrangerea Simonei Halep, din semifinale, de la Toronto nu trebuie privita ca un mare esec

ANALIZA De ce infrangerea Simonei Halep, din semifinale, de la Toronto nu trebuie privita ca un mare esec

Dincolo de infrangerea ca ramane totusi infrangere, si de proportiile scorului (Halep n-a mai perdut atat de categoric din martie 2013), Simona este jucatoarea din WTA cu cea mai consistenta prezenta in fazele superioare ale turneelor disputate in 2017. Bilantul ei este: un trofeu (Madrid), doua finale (Roland Garros si Roma), doua semifinale (Stuttgart, Toronto), cinci sferturi de finala (Washington, Wimbledon, Eastbourne, Miami, St. Petersburg) 32 de victorii si 9 infringeri are Simona Halep in 2017

acum 78 luni (13 Aug 2017)

Exista insa cateva lucruri, si nu sunt argumente neaparat in apararea sa, care demonstreaza totusi ca victoria Elinei Svitolina nu e un mare esec pentru Simona.

In primul rand trebuie mentionat ca in clasamentul live WTA, ucraineanca este locul 5 in lume, iar daca va invinge diseara in finala cu Wozniacki, va urca pe locul 4 WTA, la mica distanta de pozitia a treia, ocupata acum de Angelique Kerber. Ea le-a batut pe Pliskova, Halep, Kerber, Wozniacki si Muguruza, pe Kerber chiar de trei ori. Asadar, Svitolina are un an extraordinar, iar de luni, ea va fi pe locul doi in clasamentul Road to Singapore, care asigura prezenta la Turneul campioanelor, din luna octombrie.

Revenind la meciul propriu-zis, e de discutat de ce Simona a cazut in partida cu Svitolina, dupa ce facuse un meci foarte bun contra Carolinei Garcia. S-a mai intamplat anul acesta la Eastbourne, unde a revenit spectaculos in fata bulgaroaicei Pironkova, care avea dupa prima zi 7-6 si 3-1, a invins-o pe aceasta, dar apoi a pierdut la Caroline Wozniacki. Probabil, incarcatura fizica si mentala de la primul meci se risipeste mai greu in cazul Simonei, care nu reuseste sa se resteze imediat. Si chiar daca toti sunt asistati de cate un preparator fizic, nu exista o reteta certa a recuperarii pe termen scurt. Spre deosebire de ea, Svitolina a jucat totusi un set cu Muguruza, un set disputat 46 de minute. Altul e ritmul de joc intr-un meci oficial si altul atunci cand dai in minge ca sa nu amortesti.

Dincolo de infrangerea ca ramane totusi infrangere, si de proportiile scorului (Halep n-a mai perdut atat de categoric din martie 2013), Simona este jucatoarea din WTA cu cea mai consistenta prezenta in fazele superioare ale turneelor disputate in 2017. Bilantul ei este: un trofeu (Madrid), doua finale (Roland Garros si Roma), doua semifinale (Stuttgart, Toronto), cinci sferturi de finala (Washington, Wimbledon, Eastbourne, Miami, St. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro