ANALIZA Cum o poate depasi Simona Halep pe Serena Williams si cand sa ne asteptam sa se intample lucru acesta

ANALIZA Cum o poate depasi Simona Halep pe Serena Williams si cand sa ne asteptam sa se intample lucru acesta

Cum se puncteaza la urmatoarele turnee Madrid - invingatoarea 1000 puncte, finalista 585 puncte, semifinaliste- 350 puncte Roma - invingatoarea 900 puncte, finalista - 650 puncte, semifinaliste - 390 puncte Roland Garros - invingatoarea 2000 puncte, finalista 1300 puncte, semifinalistele - 780 puncte Simona Halep a castigat milioane de dolari doar in 2015 Simona Halep a ajuns la Madrid si a marturisit de ce ii place in Spania Un antrenor celebru sustine: "Simona Halep trebuie privita ca o mare jucatoare"

acum 91 luni (28 Apr 2015)

Si totusi, poate Simona Halep sa ameninte serios pozitia de lider mondial al tenisului feminin, acolo unde Williams a intrat in cea dea 114 saptamana de suprematie? Lucrurile nu sunt chiar atat de complicate, daca Simona isi respecta blazonul de pana acum si continua parcursul ascendent pe care il are de la inceputul anului. Acest lucru trebuie insa corelat si cu evolutii mai putin bune ale Serenei Williams, care sa senzatia ca nu manifesta o mare pofta de joc la alte turnee decat cele de Grand Slem sau cele disputate in America.

Cap de serie la Roma si Madrid In momentul de fata, situatia sta astfel. Simona Halep va fi cap de serie numarul 2 la urmatoarele doua turnee, cel de la Madrid (2-9 mai) si cel de la Roma (11-17 mai), gratie rezultatului de la Stuttgart. Deci Simona are de aparat puncte la Madrid, insa isi poate imbogati punctajul serios la Roma, in vreme ce Serena trebuie sa faca o figura buna la Madrid si sa castige la Roma, pentru a nu pierde puncte.

Intr-un scenariu optimist, o evolutie foarte buna a Simonei si una nu tocmai fericita a Serenei, in special la Roma, o poate apropia pe Halep de Williams inainte de Roland Garros-ul care incepe pe 24 mai. Pana sa faca asta Simona trebuie insa sa-si consolideze locul 2 WTA, deoarece distanta dintre ea si Sarapova este mult mai mica (230 de puncte) decat cea dintre Williams si Halep (2226 de puncte).

Cum se puncteaza la urmatoarele turnee

Madrid - invingatoarea 1000 puncte, finalista 585 puncte, semifinaliste- 350 puncte

Roma - invingatoarea 900 puncte, finalista - 650 puncte, semifinaliste - 390 puncte

Roland Garros - invingatoarea 2000 puncte, finalista 1300 puncte, semifinalistele - 780 puncte

Simona Halep a castigat milioane de dolari doar in 2015

Simona Halep a ajuns la Madrid si a marturisit de ce ii place in Spania

Un antrenor celebru sustine: "Simona Halep trebuie privita ca o mare jucatoare" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro