ANALIZA Cosmin Contra intra direct pe locul trei in topul selectionerilor din Europa. Prin ce se evidentiaza

ANALIZA Cosmin Contra intra direct pe locul trei in topul selectionerilor din Europa. Prin ce se evidentiaza

Dupa ce av fi validatv de Comitetul Executiv, cel mai probabil joi, Contra va avea doua saptamani la dispozitie pentru a pregati meciurile cu Kazahstan (5 octombrie - la Ploiesti) si Danemarca (8 octombrie - Copenhaga) Selectioneri in Europa, sub 50 de ani Andrei Sevcenko (Ucraina) / 40 ani Igor Angelovski (Macedonia) / 41 ani (nasxut in 1976) COSMIN CONTRA (Romania) / 41 ani (nascut in 1975) Edgaras Jankauskas (Lituania) / 42 ani Christian Panucci (Albania)/ 44 ani Roberto Martinez (Belgia) /44 ani Ran Bem Shimon (Cipru)/44 ani Artur Petrosyan (Armenia)/ 45 ani Martin Reim (Estonia)/ 46 ani Albert Bunjaki (Kosovo)/46 ani Chris Coleman (Tara Galilor) / 47 ani Gareth Southgate (Anglia)/ 47 ani Koldo Alvarez (Andorra)/47 ani Pierangelo Manzaroli (San Marino) / 48 ani Robert Prosinecki (Azerbaidjan )/ 48 ani Didier Deschamps (Franta)/48 ani Luc Holz (Luxemburg)/ 48 ani Michael O Neill (Irlanda de Nord) / 48 ani Fosti internationali, selectioneri la nationala Gheorghe Hagi 125 selectii Laszlo Boloni 102 selecii Cornel Dinu 75 selectii Cosmin Contra 73 selectii Mircea Lucescu 70 selectii Anghel Iordanescu 57 selectii Victor Piturca 13 selectii Emeric Ienei 12 selectii

acum 34 luni (20 Sep 2017)

Dupa ce in 2014 si 2016 a adus de la pensie doi antrenori cu experienta, dar expirati serios, cum a fost cazul lui Anghel Iordanescu (64 de ani in momentul investirii) si Christoph Daum (63 de ani la momentul numirii), acum fraiele primei reprezentative au fost date unui tehnician foarte tanar.

Cosmin Contra, care va implini 42 de ani in decembrie, este al treilea cel mai tanar selectioner din Europa. Doar Andrei Sevcenko, de la Ucraina, si Igor Angelovski, selectionerul Macedoniei, sunt sub el ca varsta. Are sapte ani ca antrenor principal, in trei campionate (Romania, Spania, China) si nu se poate spune despre el ca este un antrenor care a ars etapele. A participat cu Petrolul in preliminariile Ligii Europa, in 2013, unde a eliminat pe Vikingur Gota (Feroe) si Vitesse Arnhem (Olanda) si a fost eliminat de Swansea (Anglia). Nu prea sunt la moda antrenorii de nationala foarte tineri. Majoritatea federatiilor mizeaza pe experienta si in acest moment nu exista selectioner sub 40 de ani. Exista, in schimb, destui care au depasit 60 de ani, si unul chiar peste 70 de ani. E cazul lui Mircea Lucescu, care a preluat nationala Turciei, la 72 de ani.

Trebuie sa scoata echipa din letargie

De ce s-a orientat FRF catre Cosmin Contra? A explicat seful Comisiei Tehnice a Antrenorilor, Mihai Stoichita, un veteran in domeniu, care pana la 63 de ani a avut 28 de mandate de antrenor. E nevoie de cineva care sa stie sa aduca placerea jucatorilor de a venit la nationala si de a juca fotbal. Am discutat cu alti antrenori inainte de Contra, nu spun cu cine, pentru ca s-a urmat o logica a numarului de voturi", a spus Mihai Stoichita la Digi Sport.

In acelasi context, de schimbare a atitudinii jucatorilor de la echipa nationala, se inscrie si rechemarea lui Bogdan Lobont la prima reprezentativa. "In cadrul acestei strategii de revitalizare, remotivare a tricolorilor l-am inclus si pe Bogdan Lobont. De-a l... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro