Analiza CESI: Politicienii maghiari incearca sa destabilizeze Romania, pentru a servi intereselor Rusiei

Analiza CESI: Politicienii maghiari incearca sa destabilizeze Romania, pentru a servi intereselor Rusiei

Potrivit studiului, realizat de Centrul Strategic Euro-Asiatic de Informatii si publicat la 20 august, serviciile de informatii rusesti ar profita de relatiile tensionate dintre unguri si romani pentru a destabiliza Romania. Tanarul care a revopsit bornele poarta un tricou cu insemnele gruparii Miscarea Tineretului din cele 64 de Comitate FOTO Facebook Saptamana trecuta, un nou incident provocat de extremistii maghiari a avut loc pe teritoriul Romaniei, dupa ce un adolescent care ar apartine "Miscarii Tineretului din cele 64 de Comitate", a vopsit o borna din Tinutul Secuiesc in culorile Ungariei.

acum 77 luni (3 Sep 2014)

Potrivit studiului, realizat de Centrul Strategic Euro-Asiatic de Informatii si publicat la 20 august, serviciile de informatii rusesti ar profita de relatiile tensionate dintre unguri si romani pentru a destabiliza Romania.

Mai mult decat atat, centrul de analiza noteaza ca Ungaria a crescut in ultimele luni presiunile asupra Guvernului roman in vederea acordarii autonomiei pentru regiunile de interes ale Budapestei de pe teritoriul romanesc.

Interesant de remarcat, noteaza Centrul Strategic Euro-Asiatic de Informatii, ca acest indemn a fost facut chiar din Romania, in timpul unui discurs sustinut la deschiderea unui centru cultural din localitatea Rametea (judetul Alba).

Laszlo Kover a oferit in cadrul discursului sau si cateva exemple de teritorii in care etnicii au reusit sa isi obtina autonomia, precum Catalonia.

Coincidenta sau nu, peste trei luni, tot exemplul Cataloniei a fost folosit si de premierul Semjen Zsolt, atunci cand indemna etnicii maghiari din Transilvania sa isi obtina autonomia.

Pe langa acest lucru, Semjen Zsolt a adaugat ca "fiecare natiune ar trebui pana la urma sa isi dezvolte propriul concept de autonomie. Din acest punct de vedere Budapesta va sustine aceste concepte care vor fi propuse pentru acordarea autonomiei maghiarilor", spunea Semjen Zsolt.

Semjen Zsolt FOTO eu2011.hu

De asemenea, analiza Centrului Strategic Euro-Asiatic de Informatii (CESI) aduce in prim plan si o serie de declaratii pro-autonomie facute si de europarlamentarul Laszlo Tokes.

Studiul precizeaza de asemenea ca politicienii de la Budapesta nu au ridicat problema autonomiei si in alte regiuni unde maghiarii reprezinta a doua cea mai mare minoritate, precum Vojvodina din Serbia.

Centrului Strategic Euro-Asiatic de Informatii scrie ca declaratiile de obtinere a autonomiei pentru ma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro