ANALIZA Ce se intampla cu nationala feminina de handbal? Bronzul mondial din 2015 e ciuca batailor la Rio 2016

ANALIZA Ce se intampla cu nationala feminina de handbal? Bronzul mondial din 2015 e ciuca batailor la Rio 2016

Fara dram de rautate, daca atunci cand nationala noastra feminina de handbal a avut rezultate excelente, presedintele FRH, Alexandru Dedu a iesit in fata si a batut cu pumnul in masa sustinand lozinca populista "Handbalul, sport national!", dupa primele rezultate de la Rio de Janeiro se potriveste o replica, gen "Handbalul, deziluzie nationala!". Paula Ungureanu, Ionica Munteanu, Valentina Elisei Ardean, Patricia Vizitiu, Gabriela Szucs, Melinda Geiger si Gabriela Perianu au trait pe viu falimentul echipei maramuresene si au avut o prima jumatate de an plina de griji, neplati, dorinta de a-si gasi o echipa la care sa plece. Cel putin bizar este si faptul ca desi de ani de zile Romania e dependenta de Cristina Neagu intarzie promovarea unor jucatoare tinere si de viitor, precum Bianca Bazaliu sau Cristina Laslo, campioane mondiale Under 18 acum doi ani, si doua dintre cele mai promitatoare jucatoare din Romania.

acum 65 luni (10 Aug 2016)

Fara dram de rautate, daca atunci cand nationala noastra feminina de handbal a avut rezultate excelente, presedintele FRH, Alexandru Dedu a iesit in fata si a batut cu pumnul in masa sustinand lozinca populista "Handbalul, sport national!", dupa primele rezultate de la Rio de Janeiro se potriveste o replica, gen "Handbalul, deziluzie nationala!".

Romania a pierdut rusinos cu Angola, scor 19-23, si a continuat si mai rusinos, 13-26 cu Brazilia. Ce se intampla cu echipa care acum noua luni a luat bronzul mondial, desi poate merita chiar aurul, e greu de spus. Fetele sunt obosite, fizic stau extrem de precar, n-au inspiratie si rateaza incredibil, ca o consecinta a lipsei de concentrare. Paula Ungureanu, Ionica Munteanu, Valentina Elisei Ardean, Patricia Vizitiu, Gabriela Szucs, Melinda Geiger si Gabriela Perianu au trait pe viu falimentul echipei maramuresene si au avut o prima jumatate de an plina de griji, neplati, dorinta de a-si gasi o echipa la care sa plece. Paula Ungureanu, spre exemplu, a fost injurata la scena deschisa de fanii HCM-ului dupa ce s-a aflat ca va pleca la CSM Bucuresti, iar antrenorii au decis sa nu o mai foloseasca inca din luna martie. Altfel au stat lucrurile anul trecut la Mondialul din decembrie, cand aceleasi jucatoare veneau de la o HCM Baia Mare stabila, participanta in Liga Campionilor. Asadar, jumatate din lotul deplasat la Rio a avut o prima jumatate de an groaznica si poate unele dintre fete nu trebuiau luate la Rio. Ionica Munteanu, al doilea portar al Romaniei, si-a gasit echipa abia la finalul lunii iulie, cu cateva zile inainte de plecare la Rio, ea semnand cu U Cluj. In conditiile in care Ada Nechita, cea mai buna extrema dreapta a Romaniei din ultimii zece ani, este insarcinata si a abandonat handbalul, Romania a plecat la Rio cu o singura jucatoare pe postul ei, Laura Chiper, de la Corona Brasov, ocupanta locului trei in Liga Nationala. Desi face 27 de ani peste cateva zile, Chiper n-a jucat niciodata la ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro