ANALIZA Ce s-a schimbat in Romania in doua luni de la incendiul din Colectiv, cea mai mare tragedie din ultimii 25 de ani

ANALIZA Ce s-a schimbat in Romania in doua luni de la incendiul din Colectiv, cea mai mare tragedie din ultimii 25 de ani

Pe pagina de Facebook "Impreuna rezistam", bucurestenii sunt chemati miercuri seara, de la ora 19.00, in fata clubului Colectiv. Artificiile montate la Colectiv, interzise in spatii inchise Membrii trupei au dorit sa isi lanseze albumul cu fast si au anuntat, pe reteaua de socializare Facebook, ca au pregatit un show de zile mari. Foto Fotografii din Clubul Colectiv inainte de incendiu Foto Incendiu Club Colectiv, imagini cu supravietuitorii si familiile lor Bilant negru: 27 de morti inca din prima noapte Primul apel la 112 a fost facut la ora 22.32, dupa cum a declarat doctorul Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Pe de alta parte, Arafat a mentionat ca nu i s-a cerut sa dea afara angajati din inspectoratele pentru situatii de urgenta, in ciuda informatiilor vehiculate prin presa, conform carora 1.000 de pompieri urmeaza sa isi piarda locul de munca.

acum 67 luni (30 Dec 2015)

Pe pagina de Facebook "Impreuna rezistam", bucurestenii sunt chemati miercuri seara, de la ora 19.00, in fata clubului Colectiv.

"Asa cum am promis, in fiecare luna, pe data de 30, ne adunam in fata clubului Colectiv, pentru a-i comemora pe cei 63 de oameni frumosi care s-au grabit sa plece de langa noi.

Miercuri, 30 decembrie 2015, se implinesc doua luni de la tragedia din clubul Colectiv, care a marcat anul 2015 si a provocat schimbari majore in viata politica si sociala a Romaniei, dupa ce 63 de oameni au murit. Pentru ca intrarea a fost libera, in clubul a carui capacitate era de cateva zeci de persoane se aflau aproximativ 400 de tineri.

Artificiile montate la Colectiv, interzise in spatii inchise

Membrii trupei au dorit sa isi lanseze albumul cu fast si au anuntat, pe reteaua de socializare Facebook, ca au pregatit un show de zile mari.

Se refereau si la focul de artificii care a dus la incendiul devastator. Anchetatorii arata ca tragedia putea fi evitata si ca a fost cauzata de neglijenta, inconstienta si, nu in ultimul rand, de coruptie.

Filmul tragediei, pe secunde

In momentul izbucnirii incendiului, in interiorul clubului Colectiv era instalat un sistem de supraveghere video functional, care le-a permis procurorilor sa intocmeasca filmul tragediei din seara de 30 octombrie. Acestea ard timp de 13 secunde, iar scanteile rezultate in urma arderii sunt orientate direct catre stalpul de sustinere al imobilului situat in partea stanga langa scena.

La 22:32:00, se observa cum se aprind din nou artificiile, care ard timp de 16 secunde. "La ora 22:32:16, imediat dupa ce artificiile s-au stins se observa cum spatiul dintre stalpul de sustinere al imobilului si scena ramane in continuare luminat, iar lumina creste foarte repede in intensitate acoperind o suprafata tot mai mare", subliniaza anchetatorii. "La ora 22:32:26 se observa, de fapt, cum ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro