ANALIZA Cariera lui Ponta atarna de un punct din cota TVA

ANALIZA Cariera lui Ponta atarna de un punct din cota TVA

Insa pentru a iesi de la guvernare, PSD are nevoie de un motiv cat de cat credibil, iar Codul Fiscal pare sansa perfecta pentru Liviu Dragnea de a sparge actuala majoritate parlamentara. "Daca cei de la PNL spun ca e bine TVA de 20%, cat a zis initial Guvernul, e foarte bine si il aplicam", a spus Victor Ponta la Romania TV, ceea ce arata ca intuieste miscarea liberalilor. Astfel, Victor Ponta ar iesi elegant dintr-o situatie extrem de grea, iar Liviu Dragnea ar scapa la fel de Ponta, dupa care ar retrage partidul de la guvernare.

acum 70 luni (11 Aug 2015)

In prima emisiune televizata dupa intoarcerea in tara, premierul Victor Ponta a anuntat ca ramane la Palatul Victoria, infirmand astfel zvonurile care il dadeau deja plecat. "Va dati demisia de la Guvern?", a fost intrebat Victor Ponta intr-o emisiune la Romania TV, postul patronat de bunul sau prieten Sebastian Ghita.

"V-a trecut prin minte sa renuntati la functia de premier?", a mai fost intrebat Ponta. Si mai e ceva, in cazul meu nu mai e o chestie personala, este vorba de faptul ca functia pe care o ocup nu ca am mostenit-o din familie, ci pentru ca cinci milioane de oameni au votat USL si majoritatea parlamentara m-a sprijinit. Practic, soarta lui Victor Ponta, asa cum singur remarca, sta in acest moment in mainile partidului, adica in mainile lui Liviu Dragnea, omul care dicteaza in PSD, chiar daca din postura de presedinte interimar.

Potrivit unor surse politice, Liviu Dragnea intentioneaza sa scoata partidul de la guvernare in toamna acestui an din ratiuni electorale. In acest moment, PSD este in cadere libera in sondaje, iar pentru a avea o sansa la alegerile de anul viitor, Dragnea este decis sa renunte la robinetul cu bani publici pentru a ataca alegerile din Opozitie. Insa pentru a iesi de la guvernare, PSD are nevoie de un motiv cat de cat credibil, iar Codul Fiscal pare sansa perfecta pentru Liviu Dragnea de a sparge actuala majoritate parlamentara.

"Va fi un joc politic"

Liderii tuturor partidelor, la apelul lui Gabriel Oprea, se vor intalni pe 19 august sub pretextul ca trebuie sa gaseasca un numitor comun pe tema Codului Fiscal. Liberalii vor mai lasa de la ei, pentru ca altfel se fac de ras, iar noi trebuie sa gasim argumente pentru a explica de unde acoperim bugetul", spun surse din PSD.

PNL trebuie sa accepte o masura de compromis pentru a iesi nepatat din disputa pe Codul Fiscal, dupa ce a propus reducerea cotei TVA de la 24 la 19%, iar PSD a acceptat. Cum Klaus Ioha... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro