ANALIZA Candidatura lui Munteanu: o detonare controlata care impinge electoratul nehotarat catre Nicusor Dan

ANALIZA Candidatura lui Munteanu: o detonare controlata care impinge electoratul nehotarat catre Nicusor Dan

Comparand cu defilarea lui Iohannis cu Busoi, reactia de vineri de delimitare de la Cotroceni a cam pus cruce sperantelor de Primar General ale celui reactivat (mediatic, cel putin) de Rares Bogdan. In plus, cu eticheta de nationalist, retrograd si legionar, Munteanu ii permite lui Nicusor Dan sa se prezinte drept cosmopolit, progresist si restul etichetelor pe care le stiti (desi foarte putine gesturi publice i-ar permite Presedintelui USB sa-si asume o astfel de identitate). In plus, cu eticheta de nationalist, retrograd si legionar, Munteanu ii permite lui Nicusor Dan sa se prezinte drept cosmopolit, progresist si restul etichetelor pe care le stiti (desi foarte putine gesturi publice i-ar permite Presedintelui USB sa-si asume o astfel de identitate). Munteanu are toate elementele unei detonarii controlate si ale deplasarii de electorat catre un candidat care, prin comparatie, devine progresist si suficient de prizabil pentru nehotaratii de azi (protestatarii ultimilor patru ani).

acum 77 luni (18 Apr 2016)

Alte elemente fac tabloul si mai sumbru: acest om fara simt critic, unidimensional, si-a pierdut sau este pe cale sa isi piarda individualitatea, libertatea, capacitatea de a se revolta si de a-si controla propriul destin; nu stie care-i sunt adevaratele nevoi, dincolo de cele bazale, pentru ca ii sunt impuse si exogene. Nu mai exista grupuri care sa militeze pentru schimbare sociala radicala, intr-o societatea cu indivizi multumiti cu ce au si incapabili sa perceapa posibilitatea unei vieti mai bune si mai libere.

In mod firesc, va veti intreba ce legatura au peroratiile de acum 50 ani despre societatile industriale avansate ale unui exponent al Scolii de Frankfurt, neo-marxist in abordare, cu alegerile pentru Primaria Capitalei si cu recent desemnatul candidat al PNL. S-a pus in discutie conceptul de societate civila: cine o reprezinta pe cea "pura", cine o reprezinta pe cea "adevarata"? In mod firesc, PNL a contraatacat, dar nu a gasit nici argumentele, nici tonul, nici purtatorii de mesaj. Comparand cu defilarea lui Iohannis cu Busoi, reactia de vineri de delimitare de la Cotroceni a cam pus cruce sperantelor de Primar General ale celui reactivat (mediatic, cel putin) de Rares Bogdan. Ma gandesc la Marian Munteanu si la Gabriela Firea in genunchi in curtea Catedralei pentru Mantuirea Neamului - conteaza mai putin daca sau cine va fi primar general. Ma amuz vazand un nou lider de partid politic vrea - probabil strategic, evident ipocrit - sa scape Bucurestiul de politicieni. Zambesc si mai putin cand vad evacuarea discursului despre valori si optiuni politice, pentru ca, nu-i asa, totul e tehnic si, asa cum unii echivalau realul cu rationalul, tot asa guvernarea inseamna tehnocratie si cultul expertilor. Sau cand vad cum singurele preocupari consistente ale Presedintelui sunt cele legate de securitate, interceptari si cartele telefonice (partea cu coloanele oficiale nu o discut), cu drepturile omului si democratia servind ca aspecte secundare. Detonar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro