ANALIZA Au inceput sa joace: stranierii romani primesc incredere; Chiriches si Andone sunt premiantii finalului de an

ANALIZA Au inceput sa joace: stranierii romani primesc incredere; Chiriches si Andone sunt premiantii finalului de an

Andone a primit trofeul pentru cel mai bun jucator al lunii noiembrie de la Deportivo si pe numele sau ar fi aparut o oferta din Anglia, de la Sunderland: "Depor este un club care a pariat pe mine, mi-a oferit toata dragostea si este alaturi de mine in momentele grele. E vorba de Cosmin Moti si de Claudiu Keseru, de la Ludogoret, echipa care are patru puncte avans fata de Levski Sofia si un meci mai putin jucat, si de Ovidiu Hoban, de la Hapoel Beer Sheva, formatie ce domina campionatul israelian, avand sapte lungimi in fata celor de la Maccabi Tel Aviv.

acum 32 luni (28 Dec 2016)

In "cuvantarea" de final de an, presedintele FRF Razvan Burleanu a tinut sa-i remarce pe cei doi jucatori din strainatate. Pe de alta parte, avem premise pentru rezultate mai bune, daca privim spre tinerii de talent care au intrat in circuitul echipei nationale, precum Benzar, Marin sau Rotariu, sau spre jucatorii romani care au inceput sa confirme in campionate puternice, precum Andone si Chiriches. La nivel de cluburi am avut cateva prestatii spectaculoase la nivel european, dar mergem mai departe la primavara doar cu o echipa, deci din nou suntem incercati de un entuziasm ponderat", a afirmat Burleanu intr-un mesaj video postat pe site-ul FRF.

Intr-adevar, Vlad Chiriches si Florin Andone sunt premiantii finalului de an, in ceea ce-i priveste pe stranieri. Fundasul lui Napoli a facut uitat statutul de eterna rezerva, a bifat noua prezente in campionat (opt ca titular), iar accidentarea sa din meciul cu Fiorentina ii da batai de cap antrenorului Maurizio Sarri. Acesta spera ca romanul sa se refaca pana la prima partida a anului viitor, cea cu Sampdoria de pe 7 ianuarie.

Cat despre atacantul lui Deportivo la Coruna, acesta a lasat in urma primele 10 etape, in care n-a dat niciun gol, punctand de sase ori in ultimele sase runde. Andone a primit trofeul pentru cel mai bun jucator al lunii noiembrie de la Deportivo si pe numele sau ar fi aparut o oferta din Anglia, de la Sunderland: "Depor este un club care a pariat pe mine, mi-a oferit toata dragostea si este alaturi de mine in momentele grele. Este imposibil sa plec de aici, 99,9 la suta", a spus Andone.

Avem si trei lideri

Dintre cei 17 stranieri care au fost convocati la ultimele actiuni ale echipei nationale, trei incheie anul pe primul loc. E vorba de Cosmin Moti si de Claudiu Keseru, de la Ludogoret, echipa care are patru puncte avans fata de Levski Sofia si un meci mai putin jucat, si de Ovidiu Hoban, de la Hapoe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro