ANALIZA Astrologia geopolitica a anului 2016: de la pivotul SUA la jocul politic al Chinei

ANALIZA Astrologia geopolitica a anului 2016: de la pivotul SUA la jocul politic al Chinei

Dar nu pot sa uit ca 140 de parlamentari - 24% dintre ei mai concret - sunt trimisi in judecata, condamnati sau urmariti penal pentru fapte penale care au predus prejudicii majore, de la mii de hectare de padure la mite fantastice, din care s-ar fi putut dota la varf toate bibliotecile universitatilor de stat din tara. De fapt, semnalul decisiv a fost dat de intelegerea americano-cubaneza: in urma ei a mers foarte usor acceptarea de catre latino-americani a unei realitati: liderii lor nu au izbutit sa aduca un progres major in tarile lor, deoarece aceiasi politicieni corupti prezenti in tarile cu nivel mai redus al statului de drept au consumat in mare parte beneficiile obtinute de munca cetatenilor aflati in josul ierarhiei politice. Cum cele mai mari doua orase ale tarii au impreuna o populatie de peste 30 de milioane de locuitori, socul economic pe care il vor resimti se va traduce prin proteste puternice, care vor conduce in buna masura la schimbari in cadrul varfului puterii, nefiind excluse - in varianta cea mai confruntationala - alegeri prezidentiale anticipate. Anul 2016 va permanentiza jocul de pozitie din acea parte de lume, iar Japonia va fi fortata din ce in ce mai mult sa isi asume un rol militar mai activ in zona, iar pe termen mediu si lung tensiunea va creste si mai mult. De aceea, pentru liderii de la Moscova, Kiev si Chisinau actiunile pe care le vor dezvolta in acest an au semnificatie aparte, deoarece 25 de ani reprezinta intotdeauna un moment de bilant. Musulmanii in vestul Europei sunt preponderent din Africa si Orientul Mijlociu, zone cu sisteme de educatie slabe, cangrenate de sute de ani de tiranie, nomeclatura politica si religioasa si lipsa a legalitatii. Relativismul si corectitudinea politica care a preluat conducerea in Occident de aproape 50 de ani a avut ca efect mai intai prabusirea scolilor, iar de aici, ca o consecinta inevitabila, instrainarea de educatie a generatiilor tinere, in special a celor care nu provin din societati bine fundamentate pe educatie. Mai degraba se va ajunge la miscari de strada contra musulmanilor, amprentarea lor, expluzarea unora, privarea de cetatenie, concedierea acestora din firmele unde lucreaza - intr-un cuvant, se va ajunge la sloganul "Europa este crestina si doar pentru crestini", care este deja promovat de anumite partide cu reprezentare parlamentara din ce in ce mai mare.

acum 85 luni (4 Jan 2016)

>

Faptul ca apar predictii mai multe inseamna si ca se incepe dezvoltarea interesului pentru prognoze, care a lipsit prea multi ani in tara noastra. Gandirea pe termen lung este ceea ce ne lipseste in principal, majoritatea romanilor gindind pe termen mult prea scurt, iar calculele pe termen lung lipsind de multe ori. Progresul unei tari se face doar prin perspectiva analizei, prognozei si proiectarii actiunilor pe termen mediu si lung, si este pozitiv faptul ca anul 2015 incepe sa schimbe acest mod complet defectuos de gandire.

Cum diferitele predictii au fost infatisate sub diferite titluri, a trebuit sa aleg un titlu care sa fie diferit de cele folosite de cei care si-au oferit deja propriile idei. Mi-ar fi placut sa spun ca mi-am confirmat previziunile printr-o metoda unica - spre exemplu, divinatia in mustati de pisicuta - dar acest lucru nu este adevarat, iar intentia mea nu este de a induce in eroare pe cineva. Daca ceea ce cred eu se va intimpla, atunci la final de an 2016 o sa ne uitam spre anul 2015 ca la un an destul de linistit, iar la anul 1996 ca aproape de ideal. Vor exista cateva elemente pozitive, dar mult prea putine fata de ce este necesar, mai degraba la nivel individual, iar nu de societati. Toate tarile vor fi afectate, unele mai mult decat altele - iar in anumite situatii, pericolul unor explozii interne imposibil de controlat pe termen scurt este foarte real.

Nici Romania nu va fi ocolita de probleme, iar calitatea foarte scazuta a clasei noastre politice, coroborata cu faptul ca 2016 este an electoral promite probleme mari - pensii platite cu intarziere, salarii reduse si concedieri, proteste mai multe si o incrancenare continua. Este adevarat sunt mici, nu o pot contesta, mai ales cand stiu bine ca educatia, sectorul care ar trebui sa functioneze cel mai bine este platit la nivel de "mizerie la patrat". Dar nu pot sa uit ca 140 de parlamentari - 24% dintre ei mai concret - sunt trimisi in judecata, condamnat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro