ANALIZA. 9 din 10 promisiuni ale lui Oprescu s-au dovedit mincinoase

Jocurile Olimpice la Bucuresti, in 2020 O linie de tramvai rapida de la Soseaua Iancului pana la capatul bulevardului Pantelimon, pasaje subterane la Razoare, Piata Romana si bulevardul Ferdinand, o sala polivalenta cu 15.000 de locuri si camere urbane pentru actiuni culturale, toate au fost promise de Sorin Oprescu atunci cand, in 2012, a candidat pentru al doilea mandate de primar. Presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul a identificat cateva proiecte utile propuse de acesta, "cum este penetratia Bulevardul Timisoara, care leaga aceasta artera de drumul de centura si care va avea un kilometru prin camp, sau pasajul subteran de la Piata Sudului, cu mentiunea ca ar fi fost mai eficient de-a lungul inelului de circulatie, nu cu iesire din el". Cum poti sa iei in serios un om care a vorbit de Olimpiada 2020 la Bucuresti, cand i-au trebuit trei ani sa refaca linia de tramvai Iancului - Pantelimon, care spune ca nimeni nu va mai plati caldura, cand datoria publica a RADET se apropie de un miliard de euro, care spune de 6-7 ani ca vin chinezii sa faca autostrada suspendata", a inventariat Nicusor Dan doar cateva din ideile nastrusnice ale actualului primar.

acum 64 luni (2 Jul 2015)

Daca faci o analiza a platformei-program cu care Sorin Oprescu a castigat al doilea mandat la Primaria Bucurestiului, vei constata ca, daca ar fi fost pusa in practica, ar fi rezolvat toate problemele de infrastructura ale orasului.

Ultimele cazuri de coruptie din Primaria Capitalei - doi angajati importanti au fost prinsi in flagrant in iunie in timp ce primeau spaga pentru modificarea unor planuri urbanistice - ne-au motivat sa verificam care au fost proiectele cu care Sorin Oprescu si-a recastigat scaunul de primar in 2012 si, mai ales, pe cate dintre acestea le-a terminat, trei ani mai tarziu. Bilantul arata sumbru: doar 10% din promisiunile urbanistice asumate de Sorin Oprescu au fost duse pana la capat ori sunt in curs de finalizare.

Jocurile Olimpice la Bucuresti, in 2020

O linie de tramvai rapida de la Soseaua Iancului pana la capatul bulevardului Pantelimon, pasaje subterane la Razoare, Piata Romana si bulevardul Ferdinand, o sala polivalenta cu 15.000 de locuri si camere urbane pentru actiuni culturale, toate au fost promise de Sorin Oprescu atunci cand, in 2012, a candidat pentru al doilea mandate de primar.

- Pasajul Charles de Gaulle (termen finalizare - 2014) - neinceput;

Unele dintre proiectele pe care Sorin Oprescu le-a promis bucurestenilor in 2012 au figurat pe lista de promisiuni si in campania electorala din 2008. Printre acestea se numara unele fara termen de finalizare sau de-a dreptul fanteziste:

- depunerea candidaturii Bucurestiului pentru Jocurile Olimpice din 2020;

Nu e suficient un mandat

"Este pentru prima data in istoria postrevolutionara a Bucurestiului cand un primar sau un candidat pentru aceasta functie vine cu o astfel de strategie pe care isi fundamenteaza deciziile si actiunile. Practic, eu nu propun pentru Bucuresti o serie de masuri haotice, facute pe genunchi, mai mult sau mai putin realiste. Probabil ca Sorin Oprescu a intuit incetineala cu care isi va ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro