Analistii politici: Pe cine tinteste jihadul Elenei Udrea

Elena Udrea face un joc de imagine pozand in victima, insa lucrul acesta nu o va ajuta in cadrul urmaririi penale, sunt de parere specialistii, care au mai spus ca, in realitate, tot ceea ce se petrece pe scena politica acum este o lupta pentru putere in Romania post-Basescu. Referitor la declaratiile Elenei Udrea conform carora directorul SRI ar avea ambitii precum "puterea totala in stat", Zabava atrage atentia ca Romania e o tara care face parte din NATO si din Uniunea Europeana, iar apartanenta la aceste organizatii ne fereste de astfel de scenarii si declaratii de acest fel nu ar trebui sa ne sperie, indiferent de cel care le face. Alfred Bulai, sociolog: "Cred ca Udrea stie despre multe afaceri din tara asta, nu numai ale lui Cocos" Sociologul Mircea Kivu spune ca nu a vazut nimic concret in interviul dat de Elena Udrea vineri, pentru Hotnews, numai niste afirmatii de genul "mi-a spus nu stiu cine", care nu crede ca se pot constitui intr-un capat de acuzare. La randul sau, Alfred Bulai, sociolog, Conf.Univ.Dr. la departamentul de Sociologie al Facultatii de Stiinte Politice din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA), atrage atentia ca nu putem pleca de la premiza ca lucrurile pe care le-a spus Elena Udrea sunt adevarate. A venit la mine fostul sot sa ma roage sa ii fixez, sa intermediez o intalnire cu dl Coldea si dl Maior, spunandu-mi ca nu doreste sa ii apeleze direct pentru ca, ma rog, asa era situatia, insa am intrebat de ce ar face asta, de ce sa vorbeasca, si a spus ca ar dori sa lamureasca acuzatiile din dosar, in conditiile in care mi-a spus ca a facut niste lucruri, la solicitarea dlui Coldea", a spus Elena Udrea, adaugand ca era vorba despre finantarea cu 500.000 de euro a deputatului PSD Sebastian Gghita tsi a televiziunii sale, Romania TV.

acum 89 luni (2 Feb 2015)

Elena Udrea face un joc de imagine pozand in victima, insa lucrul acesta nu o va ajuta in cadrul urmaririi penale, sunt de parere specialistii, care au mai spus ca, in realitate, tot ceea ce se petrece pe scena politica acum este o lupta pentru putere in Romania post-Basescu.

Lucrul acesta este, de altfel, evident atunci cand are loc o schimbare a puterii, atrage atentia politologul Cristian Parvulescu, care a explicat pentru "Adevarul" ca atunci cand ne uitam la cazul "dezvaluirilor" Elenei Udrea din interviul acordat vineri Hotnews, putem observa un pattern, adica elemente repetitive care se regasesc si in cazul altor politicieni vizati acum de Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Doamna Udrea, care a fost apropiata vreme de 10 ani de centrul puterii, de presedintele Traian Basescu, este evident afectata si este scoasa din joc, poate cu duritate, dar sunt episoade pur si simplu marginale. Pentru oamenii care sunt implicati in aceasta lupta pentru putere, totul are aspectul unei tragedii precum Odiseea, dar, in realitate sunt, de fapt, zgomote de fond care apar de fiecare data cand are loc o alternanta prezidentiala", a explicat Parvulescu.

Din punctul sau de vedere, problema este cum va reusi presedintele Klaus Iohannis, care nu are experienta politicii bucurestene, sa gestioneze aceasta situatie si sa echilibreze raporturile dintre institutii. Mai departe, el spune ca ceea ce a sugerat Udrea este ca unele institutii ale statului, precum SRI si DNA, se amesteca in jocul politic, confirmand ipotezele celor care sustineau ca in Romania DNA-ul a fost politizat. "Eu consider asta ca fiind o strategie de aparare intr-o situatie limita in care doamna Udrea isi negociaza, de fapt, pozitia. Discutam despre o negociere in sensul unei partide de carti in care cineva pluseaza in incercarea de a obtine o solutie avantajoasa sau de a-si maximiza sansele de supravietuire", a spus analistul politic.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro