Analistii CIA spun ca Putin va fi reales: A constrans SUA sa recunoasca Rusia nu doar ca pe un actor, ci ca pe un egal

Rarele comentarii publice facute de Peter Clement, seful unitatii CIA pentru Rusia, arunca o lumina asupra faptului ca inalti responsabili din serviciile secrete americane considera ca Vladimir Putin, care controleaza Rusia si are o popularitate de peste 80%, se pregateste pentru a obtine un al patrulea mandat prezidential, in 2018. La discretia pretului petrolului John McLaughlin, fost director adjunct al CIA, a declarat la acelasi eveniment de la Universitatea George Washington, ca "Putin joaca o mana slaba" din cauza caderii abrupte a pretului petrolului si a sanctiunilor americane si europene impuse dupa anexarea Crimeii, in 2014.

acum 46 luni (22 Sep 2016)

Liderul de la Kremlin poate impune un regim autoritar mai dificil de franat, pe fondul prabusirii economiei, cred specialistii americani.

Rarele comentarii publice facute de Peter Clement, seful unitatii CIA pentru Rusia, arunca o lumina asupra faptului ca inalti responsabili din serviciile secrete americane considera ca Vladimir Putin, care controleaza Rusia si are o popularitate de peste 80%, se pregateste pentru a obtine un al patrulea mandat prezidential, in 2018. Clement a facut declaratii in cadrul unei conferinte la Universitatea George Washington, o zi dupa ce partidul Rusia Unita al presedintelui rus a obtinut o victorie zdrobitoare la alegerile legislative din Rusia, scrutin considerat drept trambulina probabila pentru o realegere a lui Putin la Kremlin.

Clement precizeaza, insa, ca Putin nu a anuntat ca ar avea o astfel de intentie, dar el nu face nici o miscare necalculata si inca se gandeste: "ce se va petrece intre acum si 2018?"

Liderul rus a declarat recent ca este prea devreme pentru a se pronunta daca va candida in 2018 la al patrulea mandat prezidential, care l-ar mentine la putere pana in 2024.

Pentru Clement, aceasta miscare este destinata controlului puternic al societatii ruse si demonstreaza ca Putin "are temeri reale privind instabilitatea si dezordinea" in tara.

La discretia pretului petrolului

John McLaughlin, fost director adjunct al CIA, a declarat la acelasi eveniment de la Universitatea George Washington, ca "Putin joaca o mana slaba" din cauza caderii abrupte a pretului petrolului si a sanctiunilor americane si europene impuse dupa anexarea Crimeii, in 2014.

Clement subliniaza la randul sau ca Rusia este impietrita intr-o "mono-economie" a petrolului si a citat rapoarte din media rusa potrivit carora guvernul va creste varsta pensionarii.

Teama de proteste

Clement arata ca preocuparea liderului de la Kremlin fata de posibile agitatii a fost amplificata ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro