Analgezice naturale: cinci plante-minune care iau durerea de cap "cu mana"

Analgezice naturale: cinci plante-minune care iau durerea de cap

Durerile de cap pot fi cauzate de numerosi factori, printre care se numara: stresul, oboseala fizica si oculara, deficientele de magneziu, deshidratarea, raceala sau gripa, un stil de viata haotic, abuzul de alcool si tutun, hipertensiunea, alergiile, zgomotul excesiv, variatiile presiunii atmosferice, aerul prea uscat, insolatiile. Cercetatorii au demonstrat faptul ca, daca timp de o luna de zile urmam cura cu infuzie de musetel (cate doua cani pe zi) sau cu pulbere de musetel (cate o lingurita de trei ori pe zi), ne vom simti mult mai bine, mai revigorati, putem face fata mai usor incarcaturii emotionale, perioadelor de stres la locul de munca sau problemelor de alta natura.

acum 96 luni (10 Sep 2015)

Durerile de cap pot fi cauzate de numerosi factori, printre care se numara: stresul, oboseala fizica si oculara, deficientele de magneziu, deshidratarea, raceala sau gripa, un stil de viata haotic, abuzul de alcool si tutun, hipertensiunea, alergiile, zgomotul excesiv, variatiile presiunii atmosferice, aerul prea uscat, insolatiile.

"Cu cat durerile de cap sunt mai intense cu atat ne putem concentra mai putin, suntem irascibili, apatici, cu alte cuvinte, avem o stare generala proasta.

In multe cazuri, terapiile cu plante dau rezultate foarte bune: rozmarinul, musetelul, ghimbirul, teiul si pelinul sunt analgezice naturale, care pot calma simptomele durerilor de cap, oricare ar fi cauzele care stau la originea lor: oboseala, stres, febra, exces de cafea, de alcool sau un curent de aer rece.

Ghimbirul reduce inflamatia

Proprietatile antiinflamatoare ale ghimbirului fac ca aceasta planta puternica sa lupte intr-un mod eficient impotriva durerilor de cap cronice.

Iata de ce ghimbirul este primul "ingredient" al trusei de ajutor pe care trebuie sa o ai la tine atunci cand calatoresti, lucrezi sau iei parte la o activitate care ti-ar putea declansa o durere de cap. Proprietatile binefacatoare ale plantei sunt date de diferite tipuri de antioxidanti pe care le contine. Planta este foarte de bogata in vitamine din complexul B, cantitati importante de vitamina A si vitamina C.

"Rozmarinul este un remediu consacrat in afectiunile cardio-vasculare, ale sistemului nervos, combate cu succes durerile cauzate de reumatism si artrita, are proprietati diuretice, imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare", spune dr.

De aceea, rozmarinul se numara printre putinele plante psiho-stabilizante cunoscute de medicina naturii.

Pelinul, proprietati tamaduitoare

Ceaiul de pelin este benefic pen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro