Ana Maria Patru: Traian Basescu m-a sunat sa-mi spuna ca as putea fi arestata pe subiectul dosarului referendumului din 2012

Ana Maria Patru: Traian Basescu m-a sunat sa-mi spuna ca as putea fi arestata pe subiectul dosarului referendumului din 2012

"Eu cred ca retinerea si arestarea mea in plina campanie pentru alegerile parlamentare din 2016 nu a avut nimic de-a face cu presupusa apropiere de fostul presedinte Traian Basescu. In realitate, nu am fost mai apropiata de un partid sau de celalalt, iar aceasta neutralitate a fost interpretata de catre cei care m-au arestat ca lipsa de fidelitate fata de ", a afirmat Ana Maria Patru.

acum 81 luni (29 May 2017)

"Eu cred ca retinerea si arestarea mea in plina campanie pentru alegerile parlamentare din 2016 nu a avut nimic de-a face cu presupusa apropiere de fostul presedinte Traian Basescu. Practic, ceea ce mi s-a intamplat la sfarsitul lui 2016 nu a fost pe motiv ca sunt , ci ca sunt mai degraba implicata in actiunile intreprinse de PSD, desi nu s-a intamplat asta niciodata. In realitate, nu am fost mai apropiata de un partid sau de celalalt, iar aceasta neutralitate a fost interpretata de catre cei care m-au arestat ca lipsa de fidelitate fata de ", a afirmat Ana Maria Patru.

Ea a explicat ca, de-a lungul timpului, a povestit in anumite cercuri ca o eventuala condamnare a lui Liviu Dragnea in dosarul "Referendumul" ar fi anormala si nelegala, avand in vedere dispozitiile legislatiei electorale.

"In sprijinul acestei supozitii, vreau sa aduc mai multe argumente: in anumite cercuri, am povestit de-a lungul timpului ca ancheta in dosarul referendumului in ceea ce-l priveste pe presedintele PSD, domnul Liviu Dragnea, ar fi anormala si ca o eventuala condamnare ar fi nelegala, date fiind dispozitiile legislatiei electorale.

Patru a sustinut ca Traian Basescu, pe vremea cand era presedintele tarii, a sunat-o si i-a spus ca ar putea fi arestata pe subiectul dosarului referendumului din 2012.

"La un moment dat, am primit un telefon de la Traian Basescu, presedinte in functie la acel moment, domnul Traian Basescu, in care mi-a spus ca as putea fi arestata fix pe subiectul dosarului referendumului din 2012.

In decembrie anul trecut, Ana Maria Patru a fost trimisa in judecata, in stare de arest la domiciliu, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Ploiesti, pentru trafic de influenta si spalare de bani, dosarul fiind trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro