Ana Maria Patru a fost audiata in secret de Comisia de control al SRI. Tutuianu: "A prezentat mai multe documente"

Ana Maria Patru a fost audiata in secret de Comisia de control al SRI. Tutuianu:

SIVECO a anuntat ca o da in judecata pe fosta presedinta a AEP Ana Maria Patru, pe care o acuza ca a lansat in spatiul public "minciuni si afirmatii denigratoare", dupa ce a transmis Comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 ca este suspect ca aproape toate licitatiile privind softurile de numarare si trasmitere a datelor au fost castigate de companie.

acum 51 luni (3 Jul 2017)

El a mai spus ca Ana Maria Patru a prezentat comisiei de control al SRI o serie de documente care vin in sustinerea a ceea ce a afirmat in scrisoarea adresata comisiei de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009.

Presedintele Comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009, social-democratul Mihai Fifor, a declarat in 7 iunie ca a vorbit la telefon cu fosta sefa a AEP Ana Maria Patru, pentru a o invita din nou la audieri, dar ca aceasta s-a aratat dispusa sa fie audiata la Comisia de control al SRI.

Ana Maria Patru a fost chemata pe 28 mai la audieri la Comisia de ancheta privind alegerile din 2009, dar a trimis o scrisoare in care a explicat ca nu a dat curs invitatiei pentru ca fiul ei este "deprimat" de pe vremea cand DNA a retinut-o pentru fapte de coruptie si a "implorat-o" plangand sa nu mearga la Parlament, pentru a nu fi iar "luata".

Ea a sustinut, in scrisoare, ca a primit un telefon de la Traian Basescu, pe vremea cand era presedintele tarii, in care i-a spus ca ar putea fi arestata pe subiectul dosarului referendumului din 2012. Ea a apreciat ca retinerea sa nu a fost pe motiv ca este "basista", ci ca este implicata in actiunile intreprinse de PSD. "In sprijinul acestei supozitii, vreau sa aduc mai multe argumente: in anumite cercuri, am povestit de-a lungul timpului ca ancheta in dosarul referendumului in ceea ce-l priveste pe presedintele PSD, domnul Liviu Dragnea, ar fi anormala si ca o eventuala condamnare ar fi nelegala, date fiind dispozitiile legislatiei electorale.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a delarat, in 30 mai, la Parlament, ca institutiile abilitate ale statului trebuie sa porneasca o ancheta pentru a stabili daca sunt adevarate afirmatiile Anei Maria Patru, potrivit carora retinerea si arestarea sa se datoreaza faptului ca ar fi spus ca o posibila condamnare a lui in dosarul "Referendumul" ar fi nelegala.

Dragnea a mai declarat ca membrii Comi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro